НОВИНИ


Арх. Дионисий: Хора от ДС управляват църквата

12 6424 23.05.2016
Арх. Дионисий: Хора от ДС управляват църквата
Архимандрид Дионисий

В църквата има един триъгълник на властта. Това заяви отстраненият председател на патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски” архимандрит Дионисий в сутрешния блок на „Нова“. Трите опорни точки са в Кокалянския манастир „Св. Архангел Михаил“, Дивотинския манастир „Света Троица“ и Хаджидимовски манастир ”Св. Великомъченик Георги Победоносец”.


На тези места хора от бившата Държавна сигурност, които са търсели реализация в политиката, но не са успяли, в момента диражират всичко в българската православна църква, обясни архимандрит Дионисий. По неговите думи те са виновни и за разкола в църквата.

Той не вижда притеснения около зарята на Великден, заради която беше отстранен от поста на председател на патриаршеската катедрала.
Той коментира и обстановката в храм " Св. Ал. Невски." Нравите тук са ни много странни. В храма са извършвани богослужение, чиито такси не са отчитани. Не съм присъствал на тях и не знам какви точно са тези суми, заяви архимандрит Дионисий. Племенникът на единия от митрополитите е служител в храм " Александър Невски", става дума за митрополит Гавриил. Служителите в храма са извършвали злоупотреби, племенникът му също. Не можем да говорим за някакви баснословни суми, но това не може да се върши в храм.

Твърдението на Дърева, че зад него стоят архонти, масони, мутрафони, всякакви чалгариоти, той коментира с думите: "Като погледнете Велислава Дърева си представете какво си мисли всеки един човек, който отива в храма и тя го посреща с цигара на вратата. Не знам тя за какви чалгариоти говори. Познавам всякакви хора". По думите му той не приема оценките за себе си.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама