НОВИНИ


Осъдиха медия на Недялко Недялков за клевета

4 5276 25.05.2016
Осъдиха медия на Недялко Недялков за клевета
Недялко Недялков

Осъдиха медия на Недялко Недялков за клевета. Става дума за сайта „ПИК”, който стана символ на кафявата журналистика. Става дума за публикация в която се твърди, че се плащат пари за участие в протест.


Заглавието, заради което медията ще трябва да плати 4500 лв. плюс 940 лв. разноски, е: „БОМБА В ПИК! Радан и „Протестна мрежа“ на тайна среща планират свалянето на Цацаров. Дават по 50 на човек за митинг срещу главния прокурор. Набъркан ли е министър Ненчев?“

В текста пише, че Антоанета Цонева организира и участва в такива срещи. Именно тя се почувствала засегната и завела иск. „Съдът намира, че тази информация е клеветническа, доколкото по делото не се установи да е договаряно заплащане на участници в протест, и в това договаряне да е участвала ищцата. Само по себе си заплащането за участие в протест е действие, което предизвиква негативни оценки за организатора, според възприетите и утвърдени в обществото морално-етични норми. Ето защо приписването на участие в такава дейност безспорно се отразява върху доброто име и личния и професионален авторитет на съответното лице – в случая ищцата Антоанета Цонева“, пише в съдебното решение. В свое оправдание тогавашният главен редактор Ивайло Крачунов казал пред съда, че получил информацията от читател и я пуснали, защото им се сторила достоверна.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама