ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 7 април

0 4140 06.04.2009
Предстоящо на 7 април

Награждават военни лекари по случай Международния ден на здравето;заседава Съветът по европейски въпроси; представят окончателните резултати на ДСБ за определяне на кандидатите за изборите за Европарламент 2009.



Министър-председателят Сергей Станишев ще награди военни лекари
по случай Международния ден на здравето. Награждаването ще се състои в Докторската градина.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще подпише ново Рамково Споразумение за сътрудничество между Министерство на икономиката и енергетиката на Република България и Корпус на мира на САЩ в България относно Програма „Местно и организационно развитие”.

Международна конференция на тема „Електра – осъществяване на бизнес с енергийна ефективност” ще се проведе в НДК в рамките на Петия международен конгрес „Енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници”.

Редовно заседание на ИБ на ВС на БСП, на което ще бъдат обсъдени актуални политически проблеми, ще се проведе в Централата на партията на „Позитано” 20. След заседанието ще се състои пресконференция от 14.00 часа.

От 9,30 ч. ще се проведе пресконференция на тема: „ Изпиране на пари от трафик на хора”. Пресконференцията ще се състои в салона на Националната следствена служба. В дискусията ще участват Александър Караянис, зам.-посланик на САЩ в България, Румен Андреев- зам.-министър на вътрешните работи, Бойко Рашков- зам.-министър на правосъдието, Бойко Найденов, директор на НСлС и други.

Пресконференция на ПП "Обединени земеделци" ще се състои в БТА от 13.00 часа. Темата е участието на "Обединени земеделци" в изборите за Европейски и национален парламент през 2009 г. Проблеми с изплащането на средствата от еврофондовете в земеделието. Ще участват Петя Ставрева - евродепутат, Венцислав Върбанов и Моньо Христов - зам.-председатели на партията.

В 11.00 часа в Министерството на образованието и науката ще се проведе брифинг за журналисти с участието на министър Даниел Вълчев.

Редовно заседание на Съвета по европейски въпроси, ръководено от министъра по европейските въпроси Гергана Паси ще се състои от 14.00 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет. То ще бъде посветено на дискусия по Националната програма за развитието на широколентовия достъп до интернет.

Софийски градски съд ще гледа делото срещу Валентин Димитров от 9.30 часа.

Пресконференция на прокуратурата ще се състои от 11.00 часа.
От 11.30 часа в сградата на Министерството на транспорта ще бъде представен отчет на Държавната автомобилна инспекция за проверка на нерегламентирани пътнически превози.

Кметът на София Бойко Борисов ще посети в 9 ч. Пета многопрофилна болница за активно лечение ЕАД и ще поздрави персонала на лечебното заведение по повод Международния ден за здравето. V МБАЛ ЕАД се намира на бул. „Столетов” № 67 А.

Кметът на София Бойко Борисов ще присъства в 11 ч. на първата копка от строежа на логистичен център на „Пени-България” ЕООД. Центърът ще бъде изграден край с. Столник, община Елин Пелин.

От 12.00 часа в пресклуба на БТА Българският зъболекарски съюз и Съюзът на зъботехниците в България ще дадат пресконференция на тема „Може ли да се реши проблемът с нелегалните практики в зъботехниката и последствията от тях” и България - домакин на 14-я конгрес на Балканското стоматологично общество.

Николай Василев, министър на държавната администрация и административната реформа, и Етиен дьо Понсен, посланик на Франция в България, ще връчат дипломите по френски език на 175 български държавни служители и служители на местните администрации.

От 11:30 ч. в централата на ДСБ на бул. “Витоша” 18  на пресконференция ще бъдат представени окончателните резултати от регионалните събрания на членовете и симпатизантите на ДСБ за определяне на кандидатите на партията за изборите за Европарламент 2009.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Калин Рогачев ще открие кръгла маса “За и против частичното саниране” в 09.30 часа в зала Роял на хотел Шератон.

От 11 часа в 2 зала на Пловдивския окръжен съд ще гледа делото срещу Иван Главчев, образувано по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, гр. София.

От 12.30 ч. председателят на Общински съвет – Пловдив Илко Илиев ще даде пресконференция в заседателната зала на общината. Основната тема е свързана с антените на мобилните оператори, поставени по сградите в града.

След Варна и Габрово, от 7 до 9 април, Русе, в лицето на Русенския университет „Ангел Кънчев”, ще бъде третият поред домакин на Седмицата на Патентното ведомство и закрилата на индустриалната собственост в българските университети. Предвижда се програмата на събитието да включва различни форми на популяризиране на индустриалната собственост и нейната закрила.

Делегация от Френския департамент Де ла Дром ще бъде на посещение в Стара Загора
на 7 и 8 април.
Гостите са в Стара Загора, за да потвърдят политическата воля за сътрудничество между местните власти на двете общини.

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин ще направи работно посещение в САЩ в периода 7-9 април 2009 г. Срещата му в Държавния департамент с държавния секретар Хилъри Клинтън ще се състои на 8 април. Това ще бъде първата самостоятелна двустранна среща България-САЩ след встъпването в длъжност на новата американска администрация. На разговорите ще бъде обсъден широк кръг от въпроси в сферата на двустранните и трансатлантическите отношения.

Ръководството на Национална агенция “Пътна инфраструктура” (НАПИ) заминава за Брюксел. Там ще се проведат срещи на различни нива.Една от обсъжданите теми ще бъде докладите по ОВОС на проектите по Оперативна програма “Транспорт”.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама