НОВИНИ


Путин отказва „Южен поток“, иска „Северен“

40 7126 28.05.2016
Путин отказва „Южен поток“, иска „Северен“
Владимир Путин непреклонен за възстановяването на ”Южен поток”

Руският президент Владимир Путин обяви, че Русия работи по разширяването на газопровода ”Северен поток” към Балтика и се надява никой да не опита да осуети този проект, предаде Ройтерс. Путин заяви това в Гърция, където се намира на двудневно посещение.


След пристигането си, Путин заяви, че Русия вече не вярва просто на разговори за големия взаимен интерес от изграждането на газопроводи и няма да харчи пари напразно. Той допълни, че натискът на Съединените щати и Европейския съюз не е позволил на България да построи своя участък от "Южен поток" и затова Русия била принудена да се откаже от този проект, съобщи БНР.

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас и Владимир Путин разговаряха три часа, след което подписаха споразумения за двустранно икономическо сътрудничество, съобщи Франс прес.

По време на визитата си Владимир Путин предупреди Румъния и Полша, че може да се окажат в обсега на руските ракети, тъй като на тяхна територия са разположени елементи от американския противоракетен щит, който Москва смята за заплаха за сигурността си. Той отправи най-острото си досега предупреждение за ракетния щит.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама