ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 8 април

0 3988 07.04.2009
Предстоящо на 8 април

Заседават НС; временната парламентарна комисия за промени в изборното законодателство; протестират работниците от "Кремиковци".



В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

В 16.30 часа в сградата на Народното събрание ще се проведе заседание на Временната парламентарна комисия за промени в изборното законодателство.

В 9.00 часа пред храм-паметник „Св. Александър Невски” ще започне пореден протест на работниците от „Кремиковци”.

От 10.00ч. ще се проведе Заседание на Висшия съдебен съвет.

Профилактичните прегледи и диспансеризацията ще са тема на здравна среща, организирана по инициатива на БСП – район „Слатина”. От 18 часа в салона на народно читалище „Димчо Дебелянов” в столицата ще се състои среща с директора на Националната здравно-осигурителна каса д-р Румяна Тодорова. Тя ще отговаря на въпроси свързани със сърдечносъдовите заболявания, с правата и задълженията на гражданите.

Кръгла маса на тема ”Европейска ромска политика и мястото на България в нея” организира Министерството на труда и социалната политика по случай 8-ми април - Международен ден на ромите.

Единната национална електронна система за издаване и плащане на фишовете за нарушителите на Закона за движение по пътищата ще бъде демонстрирана в столичния КАТ.

От 13, 00 часа в хотел „Арена ди Сердика” ще се проведе конференция под мотото „Разбираема България”. Събитието се организира от Министерството на държавната администрация и административната реформа. Целта е да бъде представен приетият наскоро Закон за транслитерацията и да бъдат обсъдени ангажиментите, които имат по него институциите, бизнесът, неправителственият сектор и всички граждани.

От 11.00 часа в заседателната зала на Икономическия и социален съвет ще се състои пресконференция. На нея ще бъде представено приетото от Пленарната сесия на съвета становище на тема “Възможности за намаляване на административните пречки и подобряване на бизнессредата в България”.

От 15.00ч. ще се проведе брифинг на Централната избирателна комисия в сградата на НС.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по едно от делата срещу Фидел Беев.
Беев е обвинен, че като кмет на община Велинград през 2004 г. е доставял горива на общински обекти - детски градини, от собствената си фирма СД "Братя Бееви" на обща стойност 142 240 лв.

Българското дипломатическо дружество и Студентския дипломатически клуб при Софийски университет "Св. Климент Офридски" организират публична лекция на Н.Пр. Юрий Исаков, извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в България на тема: " Приоритети на съвременната руска външна политика". Лекцията ще се проведе от 16.00 ч. в аулата на Софийския университет " Св. Климент Охридски".

В 11.00 ч. в сградата на Национална агенция „Пътна инфраструктура” ще се проведе редовният брифинг на агенцията.

Българското дружество за връзки с обществеността организира кръгла маса на тема "Финансов PR по време на криза".

Институтът Сервантес - София организира изложба, представящи графични серии – “Капричос”, дело на великия испански художник Франсиско де Гоя. Изложбата представя серията с всичките нейни 80 графични произведения, отпечатани от оригиналните плочи и собственост на Института Сервантес. Организиратор на събитието е Институт Сервантес-София със съдействието на Дирекция „Култура” на Столична община и Национална галерия за чуждестранно изкуство.

Женското дружество на ДПС - гр. София, с подкрепата на евродепутата от АЛДЕ, ДПС Метин Казак, организира благотворителен великденски коктейл под надслов: „Децата са бъдещето, децата са радостта...” Събитието ще се проведе от 18.30ч., Централен военен клуб, зала Тържествена.

На ГКПП – Калотина ще бъде инсталирано ново резервно електрозахранване.
Ремонтните дейности ще бъдат извършени от 10.00 до 12.00 часа и на 9 април от 14.00 до 16.00 часа.

В 14.00 ч. министър-председателят Сергей Станишев ще бъде на посещение в гр. Перущица по повод Общинския фестивал на ромската култура, който е по случай 8 април - Международен ден на ромите.

В 13.00 часа в Областната дирекция „Земеделие и гори” във Видин по инициатива на евродепутата Метин Казак ще се проведе работна дискусия по програмите „Млад фермер”, „Агро-екология”.

Зам.- министърът на земеделието Димитър Пейчев ще се срещне от 10 часа в Областната управа на Стара Загора със земеделски производители и ветеринарни лекари от региона за обсъждане на актуални проблеми по прилагането на Програмата за развитието на селските райони 2007-2013 г.

От 10 часа в 7 зала на Пловдивския окръжен съд ще се разгледа делото срещу Петър Главчев. Делото е образувано по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, гр. София.

Омбудсманът на Република България Гиньо Ганев организира в гр. Свищов регионална конференция на тема: „Правата на гражданите, доброто управление и местната власт”. Конференцията ще се проведе в Стопанска академия „Д. А. Ценов”.

Продължава посещението на вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфив в САЩ. Ивайло Калфин ще проведе среща в Държавния департамент с държавния секретар Хилъри Клинтън. Това ще бъде първата самостоятелна двустранна среща България-САЩ след встъпването в длъжност на новата американска администрация. На разговорите ще бъде обсъден широк кръг от въпроси в сферата на двустранните и трансатлантическите отношения.

Започват Дните на София в Москва.
Дните на София в руската столица ще бъдат открити с галаконцерт на Лили Иванова в Московския академичен музикален театър „Станиславски-Немирович-Данченко”.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама