НОВИНИ


Нямало конспирация около европейската проверка от прокурори

2 4364 01.06.2016
Нямало конспирация около европейската проверка от прокурори
Меглена Кунева

Няма теория на конспирацията в отлагането с няколко седмици на посещението на европейски прокурори в България, заяви вицепремиерът Меглена Кунева на въпрос на депутата от ДСБ Атанас Атанасов за причините за отлагането и дали то е поискано от българска страна.


Европейските експерти прецениха, че е по-добре да се отложи посещението им заради технически подробности в методиката, отговори Кунева. Тя напомни, че тяхна задача ще е да съберат мнения за структурния и функционалния модел на държавното обвинение, но и ще прегледат работата по няколко конкретни дела.

"Европейската комисия ще си свърши работата професионално и сериозно. Може да забави, но никога няма да забрави", увери тя.

Отлагането на мисията на европейските наблюдатели в областта на правосъдието за България е много съществен проблем, каза по-рано пред БНР бившият правосъден министър Христо Иванов и предположи, че това е станало по инициатива на прокуратурата.

„За съжаление, г-жа Кунева не можа да отговори повече от посоченото в официалната позиция на МП. По тази причина, ще отнесем питането до премиера Борисов”, написа във Фейсбук профила си лидерът на ДСБ Радан Кънев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама