ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 9 април

0 4174 08.04.2009
Предстоящо на 9 април

Заседават НС; МС; премиерът сади дръвчета; лидерът на РЗС Яне Янев се среща с народни представители от десницата; еврокомисар и деца засаждат "Дървото на Европа".


 

Заседание на Народното събрание ще се състои от 09.00 часа.


Министерският съвет ще заседава от 10.00 часа.

Министър-председателят Сергей Станишев ще засади дръвчета заедно с български и чуждестранни космонавти в Южния парк.

От 12 часа в Голям колегиум на Министерство на земеделието и храните ще се проведе редовно заседание на Консултативния съвет по зърно . Пресконференцията за медиите е от 14.30 часа в МЗХ.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще участва в ежегодното връчване на награди в конкурса "Бизнесдама на годината". Организатор на събитието е вестник "Ние, жените". Министър Петър Димитров е председател на журито на 18-то издание на конкурса. Церемонията ще се състои от 18.00 часа, в хотел "Кемпински Зографски", зала "София Гранд".

В 11.00 часа ще се проведе редовният брифинг на говорителя на Министерството на външните работи Драговест Горанов.

В Министерския съвет ще се проведе заседание на Комисията за превенция и противодействие на корупцията към МС.

От 11:00 часа в зала “Запад” на Народното събрание, лидерът на партия “Ред, законност и справедливост” Яне Янев организира консултативна среща с народни представители от десницата. След срещата в 12:00 ч. ще се състои пресконференция.

Европейският потребителски център - България организира семинар на тема „Потребителите в България-активни участници в своята защита”, който ще се проведе в хотел „Радисън” от 10:00 ч. На събитието ще вземат участие представители на Министерство на икономиката, Комисията за защита на потребителите, Българска търговско промишлена палата и др.

Научна конференция на тема: „Куба – 50 години достойнство и прогрес” ще се състои от 11,00 ч. в София, в Парк-хотел „Москва”.

В 14,30 ч. в Министерски съвет представители на еврейската общност ще се срещнат с министър-председателя на Република България Сергей Станишев по повод празника Песах – празника на спасението на еврейския народ.

В 10 часа в сградата на СДВР ще бъде открита специализираната стая. В нея са създадени подходящи условия за събиране на показания от деца-свидетели.

От 10.00 часа посланикът на Кралство Белгия в България ще направи работно посещение в Централата на КТ „Подкрепа”. Ще бъдат обсъдени широк кръг от социално-икономически въпроси, както и отражението на финансовата и икономическа криза за България.

От 18.00 ч., в Тържествената зала на Централен дом на армията ще бъде пуснато в употреба издание на тема: „30 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов”. Изданието се състои от една пощенска марка в блок, илюстрован плик и специален пощенски печат.

Пресконференция на тема "Открити нотариални дни" с безплатни и анонимни нотариални консултации ще се състои в БТА от 11.00 часа.

От 12.00 часа в БТА ще се проведе брифинг на тема Първи международен конгрес "Нанотехнологиите - древност и минало, настояще и бъдеще" /12 - 13 май 2009, София/.

От 11:30 ч. еврокомисарят Меглена Кунева ще изнесе публична лекция "Европейският съюз – сила за промяна" във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" .

В Добрич от 15:00 ч. еврокомисарят Меглена Кунева и децата от Целодневна детска градина №8 “Бодра смяна” заедно ще засадят “Дървото на Европа” в двора на учебното заведение. Публичната лекция на Меглена Кунева "Европейският съюз – сила за промяна" ще започне от 15:30 ч в Конферентната зала на Община Добрич.

От 11.00 часа в заседателната зала на Областна администрация – Видин ще се проведе работна среща с представители на „ЧЕЗ Разпределение България” АД.

Национална студентска асоциация „Паисий Хилендарски” – организира от 15:30 часа в Къща-музей „Златю Бояджиев”, гр. Пловдив, среща – дискусия „Реших - този път ще гласувам”, част от националната кампания „Младежта гласува”.

Движение „Напред” – ВМРО, ЗНС, ЛИДЕР и Гергьовден, и Русенско Младежко Сдружение организират протест от 17,30 ч пред хотел „Рига”. Целта е бойкот и осуетяване на дейността на сектата „Свидетели на Йехова”.

 

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама