НОВИНИ


Костадин Паскалев: Антикорупционният закон ”Кунева“ е абсурден

4 4428 03.06.2016
Костадин Паскалев: Антикорупционният закон ”Кунева“ е абсурден
Костадин Паскалев

БСП трябва да води диалог с всички политически партии – и с АБВ, и с патриотите, и с ДПС. Това каза Костадин Паскалев, член на ИБ на БСП по БНР. Той нарече това съвсем нормално и естествено. По думите му, обща опозиционна лява алтернатива за президентските избори е абсолютно възможна, ако политическите лидери надмогнат егото си. На базата на вътрешния референдум БСП ще изгради профила на бъдещия кандидат-президент на левицата. Паскалев очаква допитването да приключи до 15-20 юли, а разговори да бъдат водени през август.


Въвеждането на презумпция на за виновност в т.нар. антикорупционен закон "Кунева" е недопустимо, заяви още Костадин Паскалев и го определи като компилация, която ще се окаже вредна за България: Този закон е абсурден, той ограничава човешки права, такъв закон в България няма. Костадин Паскалев потвърди, че в левицата започват анализ на икономическите тенденции и съобразяването им с демографските процеси, както и очертаването на секторите, които биха допринесли за бърз икономически растеж. БСП даде заявка за активни законодателни инициативи в антимонополното законодателство и за повече държава в икономиката, припомни членът на Изпълнителното бюро. Паскалев поясни, че има няколко ключово важни за България сектори, свързани с публичните услуги, в които държавното участие трябва да се запази с оглед на интересите на българските граждани – например питейното водоснабдяване: Далеч сме от заключенията на някои икономически влъхви, че държавната собственост и държавните предприятия не могат да бъдат ефективни.

 

Ние сме в началото на дългова спирала, затова е необходимо да се овладее този процес и да се стимулира икономическият растеж, който да компенсира тази растяща задлъжнялост, смята още Паскалев. Той допълни, че БСП трябва да има много активна позиция при формирането на регулаторните органи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама