НОВИНИ


Само във Фрог: Прокуратурата спешно иззе скандалната ваксина Еувакс

20 12037 03.06.2016
Само във Фрог: Прокуратурата спешно иззе скандалната ваксина Еувакс

Софийска градска прокуратура по спешност иззе скандалната турска ваксина Еувакс като доказателство по образувано досъдебно производство, това научи Фрог нюз от разследващи.


До този момент ваксината се съхраняваше на склад в МЗ, по чиято инициатива тя беше внесена от Турция у нас в нарушение на законите. Медията първа алармира в края на миналата година, че у нас е внесена ваксината Еувакс, която е забранена за използване в ЕС и съдържа недопустимо голямо количество живак.

 

Разследващите умишлено са взели ваксината, за да не се извършат злоупотреби с нея, каквито предположения се появиха в медийното пространство. До този момент разследващите категорично са установили, че тя е влязла у нас, при положение че има изрична забрана за нейната употреба. Държавата е ощетена, тъй като се оказва, че за нея е платено ДДС.

 

Проблемът с ваксините стана обект на разследване от страна на СГП и отдела "Борба с корупцията по високите етажи на властта" след разследване на Фрог нюз и журналистката Валя Ахчиева.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама