НОВИНИ


Проф. Слатински: Борисов вече го удря през просото

75 13682 06.06.2016
Проф. Слатински: Борисов вече го удря през просото
Проф. Николай Слатински

Доскоро ББ като човек без принципи, без ценности, без идеология, без стратегия, без определен замисъл как да управлява, действаше по метода ”проба-грешка”.ББ и властта му вече правят каквото си искат, защото знаят от проучванията, че тези 10-15% не променят обществото и нагласите в обществото.От демокрацията се взима само това, което им изнася на властимащите. Това пише проф. Николай Слатински.


Ето анализа на Проф. Слатински за ставащото в България:

"Днес мой приятел отговори така на констатацията ми, че властта все повече го удря през просото и пет пари не дава за общественото мнение:

Доскоро ББ като човек без принципи, без ценности, без идеология, без стратегия, без определен замисъл как да управлява, действаше по метода "проба-грешка". Прави нещо, но ако се натъкне на обществено недоволство, отказва се веднага, дава заден ход, подвива опашка и без да му пука какво е казвал преди това, извлича дивиденти от отстъплението си, което за всеки друг би било позорно бягство и публично харакири, откровено признание за извършена глупост.

Сега обаче явно той и най-близкото му обкръжение ползват социологически проучвания за нагласите в обществото, установили са, че има максимум 10-15% хора, които държат на основните стожери и жалони на националната политика, на европейския избор, на либералните възгледи, на почтеността, морала и отговорността пред обществото, но това е твърде и твърде малка част. Ето защо ББ и властта му вече правят каквото си искат, защото знаят от проучванията, че тези 10-15% не променят обществото и нагласите в обществото. За тези хора е лесно да ги заклеймиш като платени агенти, космополити, либерасти, соросоиди, да кажеш, че оврякват народа, да им купиш евтино политиците, които те са избрали и толкоз! И толкоз!

ББ схвана, че за шумната подкрепа на думи за Европа, той получава мълчаливата примиреност на Европа за делата му у нас, вършее си без задръжки, ограничава демокрацията без да му мигне окото, дава не верните му политически марионетки да се хранят с корупция, обществени поръчки и еврофондове и изобщо, ама изобщо не се интересува от "оврякващите".

От демокрацията се взима само това, което им изнася на властимащите, като при това се оказва, че при формалната демокрация може много по-лесно да се нарушават законите, много по-лесно да се краде, много по-лесно да се налагат решения, много по-лесно да се опитомява опозиция, много по-лесно да се злоупотребява със спецслужбите, много по-лесно да се има цялата власт - и всичкото това - много по-лесно отколкото при разклатения, агонизиращ, лицемерен и проформа монолитен, загниващ соц от времето на "зрелия" му период на късните 70-те и ранните 80-те години."
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама