ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 10 април

0 4255 09.04.2009
Предстоящо на 10 април

Заседава НС; откриват Седмия конгрес на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва; от РЗС разкриват нови корупционни схеми.



Народното събрание ще проведе редовно заседание от 9 часа.

Работниците от „Кремиковци” отново ще излязат на протест. Шествието им ще тръгне по традиция в 9.00 часа от храм-паметник „Св. Александър Невски”.

В София в НДК от 9.30 часа ще се проведе Национална среща на неправителствените организации в България. Основна тема на срещата ще бъде: „Публично–частните партньорства: предизвикателства за развитие”.

Във Военния клуб президентът Георги Първанов ще присъства на откриването на Седмия конгрес на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. По-късно през деня на “Дондуков” 2 Георги Първанов ще се срещне с космонавти, гостуващи в България по повод 30-та годишнина от първия полет на българин в Космоса и 40-та годишнина от създаването на Института за космически изследвания към БАН. След това на церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът ще връчи висши държавни отличия.

Ръководството на РЗС ще се срещне в 11.00 часа с директора на Националната следствена служба Бойко Найденов във връзка с разкриване на нови корупционни схеми. Срещата ще се проведе в сградата на НСлС на бул. "Г.М.Димитров"

Евродепутатът Биляна Раева ще се включи в рамките на инициативата „Дебати 2009”, организирани от БСК от 11.00 ч, в НДК. Събитието включва дебат с участието на настоящи и бъдещи български евродепутати и е провокирано от засиления обществен интерес към световната криза, финансовата политика и стабилността на бюджета, теми по които ще дебатират евродепутатите.

В 11 часа в София прес Столичен браншови пчеларски съюз и Пчеларска кооперативна организация Агрокооп "Нектар" ще дадат пресконференция на тема: „VI Софийски фестивал на меда„Медът като храна и лекарство“.

Във връзка с честването на 30 години от полета на първия българин в космоса от 12 часа в Заседателната зала на ЦУ на БАН, председателят на БАН акад. Никола Съботинов ще приеме изтъкнатите български и руски космонавти- Георги Иванов, Елена Кондакова, Анатоли Салавьов, Дартланд Фаркаш, Дмитри Прунариу.

В 14,00 ч. представители на еврейската общност ще се срещнат с председателя на Народното събрание Георги Пирински, по повод празника Песах – празника на спасението на еврейския народ, съобщиха от Шалом.

От 15.00 часа ще се проведе редовният брифинг на Централната избирателна комисия за Европейски парламент в сградата на Народното събрание на площад „Александър І”.

Кампания „Купи и дари” ще се проведе в „Пикадили” - Mall of Sofia, „Хит” – Младост 2, „Елемаг” - до Семинарията от 18:00 до 21:00 ч. и в събота от 13:00 до 18:00 ч. кампанията има за цел да подкрепи социално слаби групи и да им осигури по-здравословно хранене и по-добра хигиена и бит. „Купи и дари” се организира от четири софийски Ротаракт клубове - РАК София Сердика, РАК София, РАК София Витоша и РАК София Витоша- Изгрев.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по дело срещу Димитър Димитров, бивш директор на Държавна агенция “Държавен резерв и военновременни запаси”.

Седмият редовен конгрес на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва започва в Концертната зала на Централния военен клуб. Той ще бъде открит от председателя на съюза генерал-лейтенант Стоян Топалов. Президентът на Република България и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Георги Първанов ще връчи новото знаме на организацията.

От 15:00 часа на тържествена церемония в 409 аудитория “Проф. Васил Стоилов” на Нов български университет, Академичният съвет на НБУ ще присъди почетната титла Доктор хонорис кауза на Ив Сен Жур.

В София прес ще се проведе пресконференция на Посолство на Република Молдова в София на тема „Изборните резултати и ситуацията в Р Молдова”. Участници в пресконференцията ще бъдат Н. пр. Вячеслав Мадан – посланик на Р Молдова в София и Василий Попович – секретар.

Асоциацията на индустриалния капитал в България и "Български пощи" ЕАД ще даде пресконференция в БТА на тема: „Старт на проекта "Кариерно развитие за всички" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007-2013 г.”

В ще бъде представен новия проект Национален безплатен всекидневник НОВИНИТЕ ДНЕС.

Министерството на труда и социалната политика организира семинар на тема „Развитието на заетостта на местно ниво” във Велико Търново в интерхотел „Велико Търново”.

Студенти от Американския университет в България поставят мюзикъл № 1 в света на всички времена от 20:00 часа, зала „Пейо Яворов”, Благоевград

Вицепремиерът Меглена Плугчиева ще бъде на посещение в Шумен и Варна. В Шумен от 11.30 заместник министър-председателят ще инспектира изграждането на Пречиствателната станция за отпадни води, финансирано със средства по програма ИСПА. Вицепремиерът Меглена Плугчиева ще посети и депото за твърди битови отпадъци и ще се срещне с кмета на община Шумен - Красимир Костов и с екипа му. Следобед Меглена Плугчиева ще бъде във Варна за участие в националната конференция на председателите на общински съвети в България. В 14.00 часа по покана на Националната асоциация на председателите на общинските съвети вицепремиерът Плугчиева ще се включи в церемонията по връчване на наградите в конкурса „Иновационни практики в общинските финанси за 2008 г.” Награждаването ще се състои в Двореца на културата и спорта във Варна.

От 10,00 ч. в конферентната зала на Областна администрация ще се състои среща на представители на културните институции в областта с народният представител от НДСВ и председател на Сдружение "Женска либерална мрежа" Анелия Атанасова. По време на срещата Атанасова ще дари на присъстващите сборници с докладите от проведените конференции на тема "Епохата на Цар Фердинант I", филм на ТВ-Варна и календар-изкуствоведско изследване за живота на Н.В.Княгиня Мария Луиза по повод 110 години от нейната кончина.

В зала Пленарна на Община Варна ще се проведе форум на тема „Представяне на националната и общинска политика по превенция на трафика на хора и закрила на жертвите”.

Фестивал на малцинствата организира в общините Гоце Делчев и Гърмен федерация „Справедливост-България” с лидер Сезгин Мюмюн. Проявите, включени във фестивала, ще траят три дни - от 10 до 12 април 2009 г.

Семинар на тема „Приоритети на политиката на Министерството на земеделието и храните и основни инструменти за подпомагане на земеделските производители
”. Ще се проведе на 10 и 11 април 2009 г. в хотел „Самоков”, к.к. Боровец.

В Младежки дом Горна Оряховица ще се проведе откриване на традиционния благотворителен базар на Движението на българските майки. Тази година в рамките на благотворителната инициатива се провежда и Пролетен детски празник, който ще започне в 16.30 часа в голямата зала на Младежкия дом.

От 9.45 часа в Бургаския свободен университет – гр. Бургас „Граждани за Европейско Развитие на България” и фондация „Ханс Зайдел” организират кръгла маса на тема „Нова политика за устойчивото развитие на туризма в България”. Събитието ще бъде открито от Цветан Цветанов – председател на ПП ГЕРБ, Димитър Николов – кмет на община Бургас и Богдан Мирчев – представител на фондация „Ханс Зайдел” за България. Кръглата маса е открита за медии, а от 13.30 часа е предвидена пресконференция на ръководството на ПП ГЕРБ.

По инициатива на българския депутат от Групата на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Маруся Любчева и под егидата на областния управител на Община Бургас Любомир Пантелеев, европейският комисар по правата на потребителите Меглена Кунева ще посети град Бургас
. Визитата на комисар Кунева ще стартира с работна среща с областния управител на община Бургас Любомир Пантелеев. Посещението предвижда още лекция на тема: "ЕС - сила за промяна", която ще се проведе в Бургаския свободен университет от 10:00ч. На лекцията са поканени кметове от регион Бургас, общински съветници, представители на неправителствени организации, туристически камари, потребителски организации, ръководства на университети, хора с увреждания, студенти и граждани. Визитата на комисар Кунева ще звърши със среща с бургаски медии в Конферентна зала №2 на Бургаския свободен университет с начален час 11:15.

Премиерът Сергей Станишев ще открие в Стара Загора семинар на областните управители от цялата страна. Форумът в хотел „Калисто” в областния град се провежда по туининг проект „Укрепване капацитета на структурите на българското правителство за мониторинг и анализ на основни политики и разработване на съгласувани стратегически решения”, финансиран по програма ФАР. По-късно премиерът Сергей Станишев ще се срещне с гражданите на Казанлък и съседните общини в Дом на културата „Арсенал” в Града на розите.

Народният представител от Коалиция за България Румен Петков ще отрие VІІІ Национален конкурс за ученици- акомпанятори. Домакин на музикалната проява, която ще се проведе от 10 до 12 април под патронажа на Министерството на културата, е Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков” – гр.Плевен. Конкурсът е посветен на 200-годишнината от смъртта на Хайдн и на 100-годишнината от рождението на проф. Панчо Владигеров.

Протестите на работещите в „Автомагистрали Черно море” ще бъдат два. От 12.00 часа те ще се съберат пред община Шумен, където на посещение ще бъде вицепремиерът Меглена Плугчиева, а от 16.00 часа ще затворят отново пътя Русе-Варна, в района на пети километър.
Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама