НОВИНИ


Миков: Водачът е длъжен да се съобразява със състоянието на пътищата

15 4774 10.04.2009
Миков: Водачът е длъжен да се съобразява със състоянието на пътищата
Министър Михайл Миков Вяра Йовева, Frognews.bg

Водачите на МПС са длъжни да съобразяват скоростта на движение със състоянията на пътищата, не трябва да се търси оправдание за честите катастрофи с пътната инфраструктора, това заяви Вътрешният министър Михайл Миков по време на парламентарния контрол.



„Не може с "Ферари"-то да караш с 200 и това, че имало дупка на пътя да бъде оправдание, че е станало пътно транспортно произшествие”, посочи министърът.

Министърът настоява, парламентът да приеме поправките в Закона за движението по пътищата, за да влезе в сила видеонаблюдението. Той припомни, че ведомството е готово да пусне 15 стационарни установки и призова депутатите да проявят разбиране, като приемат поправките в закона.

По думите на министърът целта е до 2010 година броят на загиналите при пътни транспортни произшествия да бъде сведен до минимум.

Миков посочи, че към днешна дата загиналите при ПТП са с 59 по – малко в сравнение със същия период на миналата година, а ранените – с 350 - 400 по – малко.

„Не може всички да си късат ризата за сигурността, а вчера да се отхвърлят поправките в Закона за електронните съобщения.”

Според министъра обществото има нужда от още дискусия по темата „ свобода и сигурност” и твърда наказателна политика, която да спре политическото говорене за повече права, защото правото на сигурност също било сред тях. Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама