СВЯТ


Над 50 убити в гей-дискотека в Орландо

5 5387 12.06.2016
Над 50 убити в гей-дискотека в Орландо

Поне 50 души са загинали и над 70 са в болница след нападение в гей дискотека в Орландо, щата Флорида в САЩ. За това съобщи полицията в Орландо. Началникът на полицията Джон Мина информира на извънреден брифинг, че служителите на реда са ликвидирали стрелеца. В разгара на престрелката е бил улучен полицай, а бронежилетката му се е оказала животоспасяваща.


Около три часа след началото на стрелбата полицаите влезли в клуба и застреляли нападателя, който държал заложници. По-рано сапьори са извършили контролирана експлозия пред клуба.

Полицията нарече инцидента "терористичен акт", но засега не може да уточни дали става въпрос за вътрешен или международен тероризъм.

 Това е втората стрелба в Орландо за последните три дни. В петък вечер мъж застреля 22-годишната певица Кристина Грими, докато тя раздаваше автографи след концерта си, недалеч от нощния клуб "Пулс". Убиецът бе идентифициран като 27-годишният Кевин Лоибъл от град Сейнт Питърсбърг, Флорида. Той се застреля още при суматохата, настъпила след убийството на Грими. Мотивът му остава неизвестен.

    
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама