НОВИНИ


Пиронкова среща Цуренко в Бирмингам

0 7706 14.06.2016
Пиронкова среща Цуренко в Бирмингам
Цветана Пиронкова

Цветана Пиронкова преодоля квалификациите на турнира на тревни кортове в английския град Бирмингам с награден фонд 846 хиляди долара. Пиронкова победи в решаващия трети кръг от пресявките Катерина Бондаренко (Украйна) със 7:5, 6:4 след 89 минути игра.В първия кръг на основната схема Пиронкова ще се изправи срещу квалификантката Леся Цуренко от Украйна. 27-годишната Цуренко е 42-а в света в момента.


28-годишната пловдивчанка стартира по-добре в мача с Бондаренко и поведе с 3:0, а при 5:3 сервираше за сета, но допусна пробив. След 5:5 българката взе шест от следващите седем гейма, с което спечели първата част и поведе с 4:1 във втората, което се оказа решаващо. Така тя заработи 25 точки за световната ранглиста и 5735 долара.

Цуренко има една титла в кариерата си и е заработила малко над 1,6 милиона долара като професионалистка. Пиронкова води с 3:1 победи срещу украинката в четирите им срещи досега. За последно двете играха на твърди кортове в Сидни (Австралия) в началото на сезона и българката спечели със 7:6(6), 6:2.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама