НОВИНИ


Калфин: Плевнелиев 3 пъти си смени позицията за флотилията

6 5169 17.06.2016
Калфин: Плевнелиев 3 пъти си смени позицията за флотилията
Ивайло Калфин

Удивен съм от безпомощно поведение на държавните лидери особено на президента, който три пъти си смени позицията. Сега изведнъж той подкрепя тази идея, толкова е несериозно, че няма накъде, каза бившият външен министър Калфин и допълни, че идеята за флотилия е много стара, почти на 10 години и България никога не е изразявала подкрепа за нея.


Това, което каза вчера Борисов, е просто натрупване на напрежение. На срещата на НАТО другия месец президентът трябва да отиде с много ясна позиция, смята той.

От години имаме национална позиция, която президентът реши да смени, а Ненчев и Митов заявиха, че трябва сериозно натовско присъствие в региона, учудва се Ивайло Калфин.

Няма смисъл да влизаме в амбициите на Турция, Украйна и която и да е друга държава, заяви бившият външен министър и обясни, че подобна военна част би била доминирана от турските сили и би подлежала на двустранните й отношения с Русия, които са обтегнати.

Не се знае докъде ще стигне натрупването на напрежение. Не зная какво ще се случи на срещата на НАТО началото на юли, допълни Калфин и заяви категорично, че президентът трябва да отиде с много ясен мандат на тази среща и парламента да му зададе съответните въпроси.

Българската армия участва постоянно в учения, няма интерес от натрупваме на опит спрямо тези учения. Русия няма как да ни нападне, за да имаме някаква защита, каза още той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама