НОВИНИ


Путин: САЩ може да са суперсила, но да не ми нареждат какво да правя

59 9714 17.06.2016
Путин: САЩ може да са суперсила, но да не ми нареждат какво да правя
Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин обяви на Петербургския международен икономически форум, че приема САЩ като вероятно единствената суперсила в света и че е готов да работи с всеки президент на САЩ, но не иска американците да му казват как да живее. Информацията е цитирана от „Франс прес”.


Той отново разкритикува Вашингтон, отбелязвайки, че американците имат заблуждаваща роля в украинските дела и подчерта, че се противопоставя на американските усилия да се предотврати Москва да оправи отношенията си с ЕС.

 

Руският лидер каза и някои позитивни неща за Съединените щати: Америка е велика сила – може би единствената суперсила днес. Ние приемаме това. Ние искаме и сме готови да работим със САЩ, каза Путин.

 

За кандидата на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп Путин каза, че приветства желанието му да възстанови отношенията между Русия и САЩ. Какво лошо има в това, попита той и получи овациите на присъстващите на форума.

Путин добави, че имал топли отношения с президента Бил Клинтън, чиято съпруга Хилари Клинтън сега е фаворит за президент на страната. Путин добави, че е благодарен за вниманието и уважението, което Бил Клинтън е показал към Русия и към него лично, но с Хилари не бил работил с нея пряко.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама