НОВИНИ


Външно отваря врати за посетители

3 5480 18.06.2016
Външно отваря врати за посетители

Под мотото „Външно отвътре“ Министерство на външните работи организира Ден на отворените врати. Днес, от 11.00 до 18.00 ч, всички посетители ще имат възможността да се запознаят с дейностите на ведомството – от това какво означава да си дипломат и какви консулски услуги предоставя МВнР, до това с каква дейност се занимават Дипломатическият институт към Министъра на външните работи и Държавният културен институт.


Домакин ще бъде министър Даниел Митов. Посетителите ще се запознаят и с една от най-известните дипломатически фамилии в страната ни – Станчови.

 

Гостите на МВнР ще могат да се включат в турове, организирани от Държавния културен институт, ще бъдат свидетели на студентски дебат на тема „Публичният образ на България по време на българското председателство на ЕС”.

 

Посетителите ще разгледат и три изложби: „Исторически и архивни документи”, „Иван Шишманов и обединена Европа" и „Приемственост и дипломация. Родът Станчови”.

Общо шест щанда ще представят услугите, които МВнР предлага, а представители на министерството ще разказват подробности около дейността на различните дирекции.

 

Щандът „Европейски съюз - Информационно бюро на Европейския парламент и Представителство на Европейската комисия” ще предлага информация за членството на страната ни в ЕС, как функционира той и какви са предимствата от членството в него. Демонстрирайки познанията си по европейските въпроси, посетителите ще могат да се включват в игра с награди.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама