НОВИНИ


Н. Слатински: България губи ако Короната напусне ЕС

16 4336 23.06.2016
Н. Слатински: България губи ако Короната напусне ЕС

Това, че аз се надявам на добър за ЕС изход от референдума в Обединеното кралство, си е мой личен проблем - така разбирам нещата, такава ми е позицията, такова ми е убеждението, такова ми е и желанието. И такова ми е предчувствието, мога да си го призная, с риск да бъда оборен. Това пише във фейсбук проф. Николай Слатински


Но това, че на огромна част от българите не им пука как ще завърши референдумът, а една друга част стиска палци Великобритания да излезе от ЕС, за мен е въпрос на тежка национална диагноза за обществото ни. Защото няма нито един, аз не виждам нито един и най-малък, най-дребничък, най-незначителен елемент при гласуване за напускане на ЕС, който да е добър за България; няма никаква, аз не мога да открия абсолютно никаква, дори най-нищожната, най-мъничката, ама каквато и да е, даже милиграмна, милиметърна, милисекундна полза за България от подобен деструктивен резултат!, пише още той.

Ако Великобритания гласува "За" излизане от ЕС, България ще бъде губеща, една от най-губещите държави. Ето защо казвам, че за мен е израз на много тежка национална диагноза за политическото, икономическото, финансовото, социалното и менталното здраве на нашето общество, то или да не се интересува от референдума, или да предпочита крайно негативния за ЕС резултат от него..., смята професорът.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама