ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 15 април

0 3736 14.04.2009
Предстоящо на 15 април

Заседава НС; кметът и премиерът последователно се срещат с емира на Катар; разформироват военен контингент от Афганистан.



В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне с емира на Катар шейх Хамад Бин Халифа Ал-Тани. Срещата ще се състои в 9.30 ч. в хотел „Шератон”.

И премиерът Сергей Станишев ще се срещне с емира на Катар от 10.00 ч.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров и държавният министър по въпросите на външната търговия и митниците на Турция Кюршад Тюзмен ще подпишат Споразумение за изграждане на механизъм за консултации и сътрудничество в областта на техническите регулации в „Гранд хотел София”.

Министерство на държавната администрация и административната реформа отваря заявленията на участниците в 2 процедури за изборите през 2009 г. в сградата на министерството.

Пресконференция за обявяване на лауреата за цялостен принос в театралното изкуство и номинациите за „АСКЕЕР 2009” ще се проведе от 11.00 часа в клуб „Максим” на Театър „Българска армия”.

В пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени доклади за изминалия месец от наблюдение на медийната среда в контекста на наближаващите избори за европейски и национален парламент. Участие ще вземе доц. Георги Лозанов - управител на фондация "Медийна демокрация".

В 11.00 ч. в сградата на ДКЕВР ще се проведе обществено обсъждане по проекти на решения за утвърждаване цените на „Варнагаз” и „Газоснабдяване Нови Пазар”.

В 11.00 в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Гражданска коалиция за свободен и демократичен избор във връзка с подготовката за избори 2009: честността на изборите под заплаха.

В 13.20 часа в МВР ще се проведе пресконференция по повод подписването на договора за изработване на българските лични документи с биометрични данни.

В 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Партия на зелените на тема: Защо Европа ще блокира парите и по екопрограмите? Колко зелени са зелените и колко "вързани" с мафията?

Уникално луксозно издание „Търновската конституция 1879 г.” ще бъде представено в Народното събрание. Премиерата на книгата е по повод 130 години от Учредителното събрание и приемането на първата българска конституция.

Пощенско-филателно издание на тема „130 години възстановена българска държавност” ще бъде пуснато официално в употреба. Първодневният печат на изданието ще постави председателят на Народното събрание Георги Пирински на церемония в Клуба на народния представител, която ще започне в 11.00 часа.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще вземе участие в тържественото събрание на Националния център за териториално развитие по случай 60-годишнината от създаването му.

Етнографския институт с музей организира демонстрация за изписване и боядисване на великденски яйца като част от програмата на Великденски базар София - 2009 в музея от 10.00 часа до 17.00 часа.

По повод 13-ти Австрийски музикални седмици в България, посветени на Йозеф Хайдн в 10 часа в Австрийското посолство в София ще се състои пресконференция.

Годишната изложба за българска фотожурналистика ще бъде открита от 18.00 часа в АртГалерия на НДК.

Премиерът Сергей Станишев ще посети 24-та вертолетна авиобаза Крумово край Пловдив от 13.30 ч. В предвиденият брифинг за медиите ще участват премиера и министъра на отбраната Николай Цонев в 14.30 ч.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще участва в кръгла маса на тема „Развитието на летище Пловдив и влиянието му за стимулиране на икономиката в региона – законодателни промени за насърчаване на публично-частното партньорство и инвестициите”. Дискусията ще се проведе в Конгресен център на Панаирния град.

Церемония за разформироване на Четвърта механизирана рота от българския военен контингент, участвала в операцията на НАТО в Афганистан, ще се състои от 10.00 ч. в района на поделение 34 750 – Казанлък.

Тържествен военен ритуал за изпращането на военнослужещи от Седма лекопехотна рота от Българската армия за участие в операцията на Европейския съюз „Алтеа” в Босна и Херцеговина ще се състои от 11.00 ч. на площад „Хаджи Димитър” в град Сливен.

Открити дни на местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в община Варна – 2009г. ще се проведат до 30 април. Инициативата е с информационно-превантивна насоченост и цели да достигне до широк кръг деца и родители, за да представи пред тях алтернативни модели на поведение, възпитание и общуване.

От 9.00 часа в Централата на БСП на „Позитано” 20 секретарят на БСП и председател на Националния предизборен център Евгений Узунов ще подпише споразумение между БСП и гражданските движения.
Frognews.bg

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама