НОВИНИ


Започват да „събират” пръстови отпечатъци, реши НЗОК

4 4397 23.06.2016
Започват да „събират” пръстови отпечатъци, реши НЗОК

Пръстови отпечатъци започват да се събират от пациентите на 20 болници, реши Надзорния съвет на Здравната каса, съобщава БНР. Лечебните заведения ще са тези с най-голям брой хоспитализации за миналата година.


На заседанието става ясно, че Здравната каса очаква 70 милиона лева да постъпят до края на ноември в бюджета й. Те са от отстъпки в цените на лекарствата, които касата плаща.

 

Заради проблеми със сключването на договорите на няколко болници в столицата със здравната каса, сред които и УМБАЛСМ "Пирогов", Надзорният съвет е възложил на управителя на здравната каса да освободи от длъжност директора на Районната здравно-осигурителна каса София - град.

 

Надзорният съвет на Здравната каса е утвърдил и допълнителен брой направления за специалисти, издавани от личните лекари във Враца, Добрич, Благоевград, Велико Търново, Смолян и Ловеч.

Диспансерното наблюдение на пациенти със сърдечно-съдови заболявания и със сърдечни и съдови импланти и  транспланти ще се извършва само от лекар-специалист по  кардиология до края на първата година от интервенцията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама