НОВИНИ


Министерски съвет се събира извънредно заради среща на НАТО

1 4244 24.06.2016
Министерски съвет се събира извънредно заради среща на НАТО

Министерският съвет се събира извънредно днес, за да определи позицията, която България ще защитава на срещата на върха на НАТО след две седмици.


В дневния ред на срещата във Варшава ще бъде засилването на военното присъствие по източния фланг на Алианса. По-рано този месец министрите на отбраната приеха план за разполагане на четири батальона в Полша и прибалтийските републики. Великобритания, Германия и САЩ изявиха желание да осигурят необходимите войски. Обсъдени бяха и възможности за засилване на натовския потенциал в Румъния и Черноморието, съобщи БНР.

 

Преди дни руският президент Владимир Путин упрекна отново НАТО в агресивни действия в близост до границата. Българският министър-председател Бойко Борисов изключи участие на страната ни в обща флотилия с Румъния и Турция. Премиерът Бойко Борисов и още 12 министри ще отговарят на въпроси в днешния парламентарен контрол. Очаква Борисов да обясни казуса с румънското предложение за създаване на обща флотилия в Черно море. Искането за изясняване на въпроса дойде от БСП в началото на пленарната седмица. Борисов ще отговаря и на въпрос, свързан с увеличеното на учителските заплати.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама