НАРОДЕН ГЛАС


Как да спасим Великобритания от напускане на ЕС?

47 9703 25.06.2016
Как да спасим Великобритания от напускане на ЕС?
Костадин Костадинов

Притеснен съм. Вече няколко часа откакто Великобритания не е в Европейския съюз, а Росен Плевнелиев все още не и е обявил война. Не е хубаво така, все пак той каза, че ако Великобритания напусне, ще има война.


Сега, ако си държи на думата, трябва да заповяда на българската армия да прати кораба, самолета и въртолета, както и танка (него през тунела под Ламанша), за да освободи бедните британски путинофили от заблудите им и да ги върне в правия път. В крайна сметка ние имаме традиции в оказването на братска помощ. През 1968 г. именно Тодор Живков е човекът, който предлага на СССР да организира окупацията на Чехословакия по време на Пражката пролет. Или ако няма да има война, поне някакви санкции да им въведем, както на Русия. Нали и там всичко беше пак заради референдум, само че в Крим?

 

Обаче ме е яд. Като не разбират британците как да правят референдуми, защо въобще ги организират? Я да ги управляваше ГЕРБ – щяха да им организират такъв референдум, че 102% щяха за гласуват за ЕС, а Камерън щеше да свали кралицата и да стане крал. В случай пък че искат да ги управлява кралица, пак нямаше да имат проблеми – от Плевнелиев би излязла страхотна монархиня. Но уви, нямат този шанс.

При все това все още не е късно. Все още бедните островитяни могат да бъдат спасени. Все още могат да си поканят български политици и те ще поправят стореното – Сергей Станишев ще им обясни, че е безотговорно да се дава право на хората да гласуват за такива неща, Радан Кънев ще им каже, че всъщност Путин е организирал всичко и е платил референдума, Соломон Паси ще вземе повод от думите му и в името на мира ще поиска превантивен ядрен удар срещу Русия, Иво Инджев ще нарече всички гласували за излизането от ЕС рубладжии, Александър Йорданов ще направи списък с путинофилите в страната, като ще почне с Елизабет II и Дейвид Камерън, защото са свикали референдума, Асен Генов ще организира протест срещу референдума, защото е бил фалшифициран, Бойко Борисов ще каже, че резултатите на значат нищо, важното е да сме живи и здрави, след което Цветан Цветанов ще организира нов референдум и всичко ще си дойде на мястото. Защо ли? Ами защото щом Цветанов организира избори, отсега можем да кажем какъв е резултата. Дано само да не се обърка и по навик да не пише ГЕРБ на бюлетините, че ще стане леко конфузно.

 

С две думи – не е късно. Все още може да се поправи стореното, преди моретата да пресъхнат, земята да се разцепи, а небето да се стовари на главите ни в резултат на небивалото бедствие за евроатлантическото човечество – излизането на Великобритания от ЕС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама