НОВИНИ


Пеевски заповядал ЦСКА да е на Божков, Боби се крие във Франция

5 11441 27.06.2016
Пеевски заповядал ЦСКА да е на Божков, Боби се крие във Франция
След ”Левски” Пеевски иска да налапа и ЦСКА...

Боби Михайлов се скри във Франция, не си вдига телефона и изчаква там развитието на драмата с ЦСКА. Делян Пеевски му заповядал да не дава ЦСКА на Гриша Ганчев, а на Васил Божков. В противен случай щял да му пусне прокурори и данъчни да го съсипят.


Този слух обикаля футболните среди през последните дни. Затова и премиерът Бойко Борисов разпоредил на спортния министър Кралев да се заеме със скандала, защото Боби Михайлов го няма никакъв. Борисов иска Кралев да събере Ганчев и Божков на помирителна среща и тримата да решат съдбата на „червените”.

Депутатът от ДПС обаче се запънал и прави всичко, за да мине ЦСКА в ръцете на Васил Божков. Олигархът, длъжник с милиони на банки, се надявал да използва ултраси на „армейците” за свои политически цели и с тях да притиска правителството. Той вече постъпил по този начин с ФК „Левски”, където съсобственик стана личният му адвокат Александър Ангелов. Друг негов човек там е Иво Тонев, който обаче напоследък се разбунтува срещу намесата в действията на ръковоството и заплаши, че си тръгва. Пеевски обаче заявил пред свои авери, че има компромати за Тонев, свързани с негова слабост, и той щял да се завре в миша дупка и да си трае.

 

Още не е ясно, кога ще се проведе срещата при министър Кралев за ЦСКА, както не е ясно дали въобще Ганчев и Божков ще се съгласят. По същество решенията от тази среща ще са пожелателни, тъй като Спортното министерство няма пълномощия да решава футболни проблеми. Това е работа на футболния съюз, оглавяван понастоящем от Михайлов, коментираха пред Фрог нюз юристи. Преди няколко години Министерството на спорта в Полша бе критикувано остро и дори наказано от Брюксел и ФИФА, че се меси в проблеми на футбола, припомнят запознати.

Ден преди премиерът да избухне, привърженици на „червения” клуб написаха открито писмо, в което приканиха управниците в държавата, както и прокуратурата да вземат най-сетне окончателно решение за спасението на клуба, което предлага ловешкия бизнесмен. Адвокати на Ганчев внесоха миналата седмица оздравителн план на клуба. В последната минута на крайния срок и хора на Божков сториха същото.

Никой не казва открито обаче, че зад скандала стои Пеевски, но всички са наясно с това. Не се споменава дори, че жената, с която живее собственикът на „Левски” адв. Ангелов – адв. Преслава Караджова, - е в управата на фондация „Петър Манзжуков”, който заедно със сина си претендират и за ЦСКА. Караджгова в същото време е член и на управата на завод „Юри Гагарин” (част от Булгартабак) в Пловдив, притежаван от фирми, свързани с Пеевски.

По чиста „случайност” Пеевски и двойката Ангелов-Караджова притежават съседски къщи в баровски квартал между Драгалевци и Симеоново. Тези и други факти са известни във Футболния съюз, известни са в спортните среди, но никой не смее да ги изрече открито, за да стане ясно какви интереси стоят зад драмата на „червения” клуб, ядосват се футболни деятели.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама