НОВИНИ


Приеха данъчни промени за даренията

0 4808 16.04.2009
Приеха данъчни промени за даренията
Парламентът гласува промени на закони Вяра Йовева, Frognews.bg

Промените в законите целят да не се допуска дискриминация спрямо получателите на дарения.


Парламентът гласува на второ четене промени в двата данъчни закона - Закон за данъците на физическите лица и Закон за корпоративното подоходно облагане, съобщиха от Българския дарителски форум. Измененията са направени така, че работят в полза на данъчните облекчения и създават възможност да не се допуска дискриминация спрямо потенциалните получатели на дарения, каквито са специализирани институции за деца, хора и деца с увреждания, социално слаби, наркокомуни т.н.

Решението премахва досега същестуващото несъответствие с европейските норми, което предпоставяше неравно третиране на юридически и физически лица, в полза на които се прави дарението, в зависимост от това дали се намират в България или в друга страна от ЕС и Европейското икономическо пространство.

Благодарение на това решение на народните представители България е сред първите държави в Европа, приели подобни промени в данъчните закони, които третират по еднакъв начин получателите на дарения, независимо от държавата, в която те са се установили.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама