НОВИНИ


Удариха верига аптеки във Велико Търново заради незаконна дейност

0 7506 30.06.2016
Удариха верига аптеки във Велико Търново заради незаконна дейност

Удариха верига аптеки във Велико Търново заради незаконна дейност. На 28 юни 2016 г. в офиси на аптечна верига на територията на Велико Търново е проведена специализирана операция от служители на ДАНС, МВР, Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) и НАП, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, насочена към пресичане на незаконна търговия с лекарствени продукти в страната и в чужбина и данъчни престъпления.


 Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура. Акцията е проведена по образувано досъдебно производство на Специализирана прокуратура. При проведените процесуално-следствени действия са открити и иззети счетоводни документи, рецепти и компютърни конфигурации, свързани с незаконно извършвана дейност. Според запознати става дума за веригата  "Салвия", която има три аптеки във Велико Търново и две в Горна Оряховица. Собственици са Станимир Караиванов, американски гражданин и съпругата му, която е магистър фармацевт. Аптеките "Салвия" са популярни в Търново заради хомеопатичните лекарства, които предлагат, твърдят осведомени.
Открити са голямо количество лекарствени продукти и медикаменти, съхранявани в склад, без издадено разрешение за такава дейност от ИАЛ. Посредством медицински лица е осъществявано фиктивно изписване на лекарствени продукти, заплащани впоследствие от Националната здравноосигурителна каса. С последващата търговия с лекарствените продукти са извършвани и данъчни престъпления. Нанесени са значителни щети на държавата, стойността на които се уточнява. Събраните доказателства се анализират, по преценка на наблюдаващия прокурор предстои повдигане на обвинения.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама