ХРАНА И ВИНО


Рикар - френският вкус на Евро-2016

0 8373 30.06.2016
Рикар - френският вкус на Евро-2016

Още от средата на деветнайсетото столетие френската бохема провъзгласява модата на анасоновите питиета - които стават запазена марка по-късно на хората на изкуството, начело с импресионистите. Рикар е анасонова напитка, която прилича на тукашната мастика, но е доста по-различна. Във Франция тя се нарича пастис.


В страната се изпиват по 200 пастиса на секунда или 7 милиона чаши на ден. А  в дните на Евро-2016 броят на чашите скача тройно и четворно.

Наред с коняка и червеното вино пастисът с марката “Рикар” се превръща в национално френско питие, което вече 75 години е класическият аперитив в дома на всеки французин

В сравнение с гръцкото анасоново питие и мастиката, Рикар е ниско калорична напитка. То е 100 % натурално, което е достатъчен довод  да бъде  предпочитан и от жени. В една чаша има по-малко калории, отколкото в стандартна кофичка кисело мляко.

Рикар е продукт, който може да бъде консумиран по много начини. Освен класическия стил на смесване с вода, в Париж, Лион, Марсилия, Ница и другите френски гладове се правят коктейли, с добавяне на сок от боровинки, къпини, ягоди, ментов сироп, или пък тоник.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама