НОВИНИ


Тунелът под Шипка ще бъде готов до 2017 година

0 7791 05.07.2016
Тунелът под Шипка ще бъде готов до 2017 година

През лятото на 2017 година тунелът под Шипка ще бъде готов. Това каза при посещението си на строителните обекти, свързани с реализацията на това съоръжение министър Лиляна Павлова. Тя се запозна с работата по обходния път на Габрово, по който ще преминават превозните средства, за да стигнат до тунела.


"Догодина, на лято, ще имаме изцяло завършен обход със съоръжения, тунел и виадукти. Изцяло завършен обект", каза Павлова.

Тя определи напредъка на дейностите по обходния път като добър. Министърът заяви, че по нейна оценка половината проект, който включва изграждане на обходен път и тунел под Шипка, е готов.

Предстои да се премести електрически далекопровод, който в момента е пречка за довършване на оставащите километри от участъка към мястото, от което трябва да започва тунела. Подходът към самия тунел е почти готов и до няколко седмици започва същинската част по изкопаването му. По думите на министър Павлова 250 дни е срокът, за който той да бъде завършен.

Третата, най-критична дейност - мост при квартал Чехлевци, все още е без издадено разрешение за строеж. Причината са обжалвания, които спират реализацията. Трябва да се изчакат съдебните процедури, за да се издаде това разрешение и да бъде приключен обекта.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама