Всеки един французин, особено ако е от Ница, ще завиди заради тази гурме салата. Всички сме чели за салата Нисоаз. Варено яйце, зелен фасул, риба тон и други неща...
Ето деконструкция на тази рецепта. В тиган на умерена температура карамелизирате 1 глава лук с малко балсамов оцет и захар за около 40 мин. Изваждате го от тигана и слагате отново в него за 5 минути зеления фасул и чери доматите леко да се запържат. През това време обърквате риба тон, 100 г крема сирене, лимон и малко от карамелизирания лук. След доматите и зеления фасул в същия тиган чуквате две яйца, да станат на очи. Редите всичко отделно в чиния, яйцето го слагате отстрани върху препечена филия. Имате интересна френска салата с ваш щрих и нюанс. (undertheline.net)