НОВИНИ


Прокуратурата иска постоянен арест за хората на Божо Кравата

0 6447 07.07.2016
Прокуратурата иска постоянен арест за хората на Божо Кравата

Прокуратурата поиска постоянен арест за четиримата авери на Божо Кравата, които бяха задържани миналата седмица по време на следствен експеримент в „Слънчев бряг”. Следственият експеримент беше възстановка на нощта, в която стана стрелбата срещу Димитър Желязков-Митьо Очите, в която загина неговият гард Александър.


Според прокуратурата групата е десетчленна с шеф Божидар Кузманов-Кравата и е действала от май 2013 до 8 юни 2016 на територията на „Слънчев бряг” и Банско. Обвинени са в разпространение на дрога, принуда, силови действия за придобиване на имотни облаги

Те са тормозили таксиметрови шофьори в Банско и „Слънчев бряг” да им плащат такса „спокойствие”, някои таксиджии дори били принуждавани от групата да водят клиент в заведенията на групата. Били са въоръжени и са плашели туроператори, че ако не водят клиенти в двете им заведения - дискотека „Оксижен” и ресторант „For you”, ще пострадат и ще имат неприятности. 4000 лева на сезон за паркинг, ако искаш да работиш на сянката в „Слънчев бряг”, това е искала от таксиджиите бандата на Божо Кравата.

В групата е открит и пистолет Макаров, с който е стреляно по Митьо Очите.По време на гледането на мярката в съда стана ясно, че има двама нови свидетели, които са разпознали по телевизията четиримата задържани и са свидетелствали, че също са станали жертва на побой от страна на групата. Миналата седмица още един от групата бе задържан в Испания, а лидерът - Божидар Кузманов-Кравата все още се издирва.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама