НОВИНИ


Кунева приема по телeфона идеи за реформа в образованието

1 4327 09.07.2016
Кунева приема по телeфона идеи за реформа в образованието

До дни ще заработи сайт, на който ще се приемат предложения и въпроси за реформата в образованието. Това обяви вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева на среща с учители в Кубрат. На педагозите тя съобщи, че могат да дават своите мнения и на горещия телефон на МОН, съобщава Дарик.


Пред кубратските учители  Кунева съобщи, че въпреки новите учебни програми в първи клас ще се използват старите буквари. Обсъждане във фокус групи установило, че опитните учители ще се справят, а за останалите ще се очаква подкрепа от просветните инспектори. Нов учебник по история за пети клас обаче ще има, в министерството издателствата са представени 8 проекта, вече тече оценяването им от експерти, след това ще се очаква и мнението на учителите. Може би учебникът няма да е отпечатан до 15 септември, но през септември това ще е факт - увери Кунева.

Тя обяви, че вече са готови и 8 от 19-те държавни стандарти, които ще се въведат с новия Закон за образованието от 1 август. Четири са утвърдени: за учебния план, общообразователна подготовка, учебниците и предучилищното образование.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама