НОВИНИ


ИДИЛ свали руски боен хеликоптер, пилотите загинаха

2 8856 09.07.2016
ИДИЛ свали руски боен хеликоптер, пилотите загинаха

Бойци на групировката „Ислямска държава” са свалили руски военен хеликоптер близо до сирийския град Палмира. Двамата руски пилоти на борда са загинали, се казва в съобщение на руското военно министерство, цитирано от RT.


Хеликоптерът е атакувал терористи в настъпление по молба на Дамаск, когато е бил свален.

Руски екипаж на боен вертолет Ми-25 загина в Сирия, съобщи ТАСС. Загиналите са Ряфагат Хабибулин и Евгений Долгин, които са извършвали военна мисия в провинцията Хомс.Вчера на изток от Палмира голям отряд бойци на „Ислямска държава” атакувал позициите на сирийските войски. След като направили пробив в отбраната, стремително навлезли навътре в района, като са създали заплаха за завзетите вече хълмове, се казва в официалното съобщение на руското министерство на отбраната, съобщи ТАСС.
 След като изразходвал боевия заряд, при придвижване обратно, вертолетът бил свален с огън от земята. Машината е уцелена от терористите и е паднала в район, контролиран от сирийската правителствена армия. Екипажът е загинал.
 Руските летци са получили молба от сирийското командване за обстрел на настъпващите бойци. Командирът Ряфагат Хабибулин е взел решението за атаката над терористите.
 Командването на руските военни летци предложи двамата загинали да получат висока държавна награда.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама