ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 21 април

0 4754 20.04.2009
Предстоящо на 21 април

Работниците от "Кремиковци" протестират; СДС дава пресконференция на тема: „Тайно се договаря заем от Русия за АЕЦ “Белене”; отбелязват Европейския Ден на пациента;



В 14.00 часа Народното събрание ще заседава извънредно.

В Централата на БСП на „Позитано” 20 ще се проведе редовно заседание на ИБ на ВС на БСП, на което ще бъдат обсъдени актуални политически проблеми.

От 12.00 часа в Централата на ПП ГЕРБ ръководството на партията ще даде пресконференция на тема: „Спешни мерки за преодоляване на тежката криза с организираната престъпност в страната”.

От 9.00 чasa ще се проведе пореден протест на работниците от „Кремиковци”. Протестиращите ще направят поредно протестно шествие от Храм-паметник „Св. Ал. Невски”, до Министерски съвет, Министерство на иикономиката и енергетиката и Народното събрание.

От 11.00 чaса в киносалона на МнВР ще се проведе публична лекция на Жан-Франсоа Бюро, помощник-генерален секретар на НАТО по публичната дипломация на тема: „НАТО на 60 – накъде след Срещата на върха”. След лекцията ще се състои церемония, на която Жан-Франсоа Бюро още обяви наградите на най-добре представилите се участници в конкурса за есе на тема „Алиансът на 60 – научените уроци и пътят напред”.

Редовната седмична пресконференция на Българска нова демокрация ще се проведе от 11.00 часа в конферентаната зала на пресклуб „София прес”. Участници в брифинга ще са председателят на БНД Николай Свинаров, заместник-председателят на партията Лидия Шулева, Пламен Панайотов, член на Централния изпълнителен съвет на партията и Васимир Радулов, член на БНД.

От 13.00 часа в централата на СДС ръководството на партията ще даде пресконференция на тема: „Тайно се договаря заем от Русия за АЕЦ “Белене”.

От 14.00 часа в новата сграда на УАСГ ще бъде открита симулационната водопроводна линия за обучение на студенти, която е дарение от “Хавле Арматурен” ЕООД. На събитието ще присъстват ректорът на УАСГ доц. Добрин Добрев, деканът на Хидротехническия факултет доц. Стефан Модев и директорът на “Хавле арматурен”. Дарението е по повод 60-годишнината на Хидротехническия факултет на УАСГ.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Калин Рогачев ще открие първата конференция по енергийна ефективност в жилищния сектор. Форумът ще се проведе в конферентната зала на хотел “Метрополитен”, бул. “Цариградско шосе” № 64.

От 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Васил Чичибаба и други. От 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа дело срещу Янко Ваташки

От 11.00ч. в Зала 5 на Столична община ще се проведе пресконференция по повод Европейския Ден на пациента. Той се отбелязва за трета поредна година в страните-членки на Европейския съюз и цели популяризиране на 14-те основни права на пациента и приоритетите в европейската политика в сферата на здравеопазването. Пресконференцията се организира от Българската асоциация за закрила на пациентите, Българския Червен Кръст, Active Citizenship Network (Италия) и Столична община.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод провеждането на изложението за недвижими имоти BalPEX и втората антикризисна конференция „BalREAct - пазарът на имоти в България - възможности по време на криза”.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще вземе участие в Публична дискусия на тема:„Бъдещето на газовите находища край Варна – енергийна сигурност чрез местен добив и резерви в газохранилищата. Процедури, инвестиции, концесии, възможности и перспективи за развитие”. Форумът ще се проведе от 12:00 часа в Зала „Варна” на общината в морската столица.

От 15 часа в 9 зала на Окръжен съд Пловдив ще се проведе съдебно заседание по гражданското дело, образувано по иска за собственост на Симеон Сакскобургготски и неговата сестра срещу държавата, относно недвижим имот – т.нар. Дворец „Кричим”. Предстои да бъдат разпитани нови 5 свидетели.

Министърът на отбраната Николай Цонев ще открие от 11.00 ч. във Военния клуб в Благоевград Център за индивидуално социално обслужване (ЦИСО) и кухня по проект „Признателност”. Центърът в Благоевград е 19-и поред след изградените вече в Ловеч, Троян, Белене, Враца, Плевен, Велико Търново, София, Ямбол, Бургас, Сливен, Пловдив, Пещера, Пазарджик, Казанлък, Стара Загора, Карлово, Варна, Шумен.

Началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков ще участва в конференцията на Европейското командване на САЩ. Конференцията ще се проведе в Щутгарт, Германия.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама