НОВИНИ


Арман Бабикян: Желанието за демилитаризация е за да се харесаш на повече хора

1 4308 12.07.2016
Арман Бабикян: Желанието за демилитаризация е за да се харесаш на повече хора
Арман Бабикян

Разнобой във висшето държавно ръководство никога не звучи добре, независимо по каква тема, още повече, когато става дума за подобна стратегическа тема, която засяга националната ни сигурност и суверенитет на страната. Това каза политическият пиар Арман Бабикян по БНР.


 Балансът трудно може да бъде постигнат с разнобой, защото когато говорим за баланс, трябва да говорим за баланс в междудържавни отношения, а в момента изглеждаме като страна, която има разнобой в собственото си усещане и в собствената си политика, затова и няма как да звучи добре. Ако търсим баланс за акваторията на Черно море, трябва да си дадем ясна сметка за фактите, а фактите са налице. Страната, която се въоръжава, която промени баланса в съотношението на силите в Черно море, е Русия. Тук не става въпрос за това кой кого обича и какви отношения сме имали в исторически план. Не говорим и за нужда България да балансира между НАТО и между Русия. България е част от НАТО и въпросът с този баланс е приключен много отдавна. Той не се решава днес.

 

Бабикян допълни още: Нелепо звучи обяснението, че Русия взема мерки срещу България, когато някой е анексирал чужда територия и когато някой провокативно нарушава чуждо пространство. Нито една от страните от региона на Черно море не е предприела подобни мерки срещу Русия, за да се налага тя да взема ответни мерки. Ако се обърнем към решенията на срещата на НАТО във Варшава, ще видим, че дори и декларираните от Алианса мерки не са адекватни нито по брой на въоръжените части, които се разполагат, нито по обем и мощ на техниката, която се разполага на стоящите от другата страна на границата руски съединения. Те са в пъти по-малки. Това е просто деклариране от страна на Алианса на заявката, че няма да бъде толерирана такава политика, а не се търси обикновена надпревара или надцакване в сферата на въоръжението.

 

Според Арман Бабикян желанието за демилитаризация звучи прекрасно, но е толкова далеч от реалността, че служи единствено за вътрешнополитическа употреба в България и за някакъв опит да се хареса човек на повече хора.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама