НОВИНИ


Вече може да плащаме глобите от КАТ в интернет

0 4463 13.07.2016
Вече може да плащаме глобите от КАТ в интернет

От първи юли в Портала за електронни услуги на МВР работи он-лайн платформа за плащане на глоби наложени от Пътната полиция, каза Бойко Рановски от Главна дирекция Национална полиция пред БНР.


„Ако има издаден документ за наложена глоба по Закона за движението по пътищата с номера върху него, дали ще бъде електронен фиш, наказателен акт, влизате в портала за електронни услуги на МВР и ако имате и други глоби-неплатени, вие можете да изберете, коя от всичките глоби да платите. Порталът работи също за удостоверения за собственост на превозно средство, удостоверения за данни за водач. От кога си водач, какви категории - това може да се издаде вече през портала“, обясни Рановски.

При неправилно паркиране на стъклото на автомобила от Пътната полиция вече ще се поставя уведомление, а самия фиш, водача ще го получава по пощата, решиха депутатите от транспортната комисия. Към момента 50 процента от изпратените фишове по пощата се връщат не връчени, тъй като получателите на са намерени или по някаква друга причина.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама