НОВИНИ


България ще е активна в демилитаризацията в Черно море

1 4346 15.07.2016
България ще е активна в демилитаризацията в Черно море
Бойко Борисов

България ще участва активно в процеса на демилитаризацията в Черно море, каза пред журналисти в Бургас премиерът Бойко Борисов, цитиран от Радио „Фокус” – Бургас. Премиерът обясни, че в днешното военноморско учение с международно участие „Бриз 2016“ще се покаже готовността на Българската армия.


По думите му българската държава ще участва активно в процеса на демилитаризацията, като по думите му Черно море ще се използва като транспортен коридор, както и за развитието на туризъм. Борисов бе категоричен, че няма разминавания в неговото мнение и това на министърът на отбраната Николай Ненчев относно процеса на демилитаризация.

Премиерът коментира още, че днес предстои среща с кмета на Община Средец Иван Жабов, с когото ще обсъдят изграждането на оградното съоръжение на българо-турската граница, както и за разбития път, заради който скоро имаше протест на местни жители. Министър-председателят допълни, че пътят ще бъде ремонтиран, асфалтиран, след като бъде готово съоръжението. По думите му няма смисъл пътят да се ремонтира преди това.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама