ХРАНА И ВИНО


Жените поръчват салати и италианско, мъжете - пици и бургери

0 5674 15.07.2016
Жените поръчват салати и италианско, мъжете - пици и бургери

В забързаното ежеднивие на 21век е съвсем нормално да поръчваме храна онлайн или по телефона. Харесва ни да споделим уюта на дома със семейство и приятели, но последни проучвания доказват, че все по-често предпочитаме да ни доставят храна за вкъщи отколкото сами да сготвим за любимите си хора, съобщават от foodpanda.


В повечето случаи мъжете са по-пестеливи, докато жените обичат да разполагат с пари. Освен пазаруването на дрехи, чанти и обувки, дамите обожават да разпуснат след шопинг. Обикновено изморени от изминалия ден, е страхотно да се  поглезят с вкусотийки, актуални за сезона. След тежък ден е много по- лесно да поръча храна.

 

Представителите на нежния пол са около половината от ползвателите на тази услуга, а за година броят на заявките, направени от дами, бележи ръст от 15 %, за тази година.

 

Най-популярният избор на жените са салатите, а най-предпочитаният тип кухня – италианската. Почти всички поръчки на торти – над 80%, също се правят от нежния пол. Мъжете пък предпочитат кухня тип фаст фууд, както и да се хранят в по-късните часове. Топ храни за тях са бургерите и пицата. Италианската кухня се утвърждава като унисекс избор.

 

Анализ на данните на компанията сочи, че в много случаи дамите поръчват за цялото семейство, като това е причината средната стойност на поръчките да е по-висока от тази при мъжете – 32 спрямо 30 лева. В месеците с повече празнични дни разликата достига до 4 лева. Жените поръчват най-често в петък, а мъжете – в събота.

 

Само за няколко месеца заявките през мобилни устройства бележат ръст от 250 на сто. Изследванията в световен мащаб показват, че бизнесът с доставка на храна за дома и офиса расте постоянно, достигайки обем от 70 млрд. долара. Според прогнозите на международните експерти през 2020 година повечето от заявките вече ще се правят през интернет.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама