ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 22 април

0 4104 21.04.2009
Предстоящо на 22 април

Заседава НС; обсъждат българската икономика и отражението на световната криза върху нея; започва Европейската имунизационна седмица.



Заседание на Народното събрание ще се състои от 09.00 часа.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще се срещне с началниците на Регионалните инспекторати по образование от 14.00 часа в МОН.

Пресконференция на тема „Усещане за криза Икономически нагласи на населението в страната и макроикономическите показатели” ще се състои от 10.00 часа в хотел Хилтън София. На пресконференцията ще бъдат представени данни от социологическо проучване за нагласите на българите в условията на икономическа криза, проведено от Институт “Отворено общество” – София в периода март – април 2009.

Български пощи” ЕАД откриват нов център за хибридна поща на територията на Българския разменно – сортировъчен център. Събитието ще се състои в БРСЦ - кв. „Нова враждебна”, ул. „Челопешко шосе” №31 от 11.00 часа.

Икономическият институт при БАН ще даде пресконференция в БТА от 10.00 часа. Темата ще бъде „Състоянието на българската икономика и отражението на световната криза върху нея”.

Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Атанас Чобанов за евродепутат ще даде брифинг в БТА от 13.00 часа. Темата е „Издигане независимата кандидатура на Атанас Чобанов за депутат в Европейския парламент. Обявяване на граждански протести "За да остане чиста природа за хората в България" по време на енергийната среща в София на 24 и 25 април 2009 г. "България-енергиен център на Балканите".

„Рисковете за пристрастяване към легални и нелегални дроги” е темата на двудневен семинар, който започва от 13.30 часа в сградата на 7 СОУ”Св.Седмочисленици“.

Комисията по бюджет и финанси и Комисията за борба с корупцията ще проведат извънредно съвместно заседание
от 14.00 часа в зала „Изток” на Народното събрание. Ще бъдат обсъдени резултатите и необходимите мерки за ограничаване на сивата икономика.

От 11.00 ч. в Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция по повод началото на Европейската имунизационна седмица.

Центърът за миграционни изследвания към НБУ CERMES, Център "Имиграция и интеграция" и Институт „Отворено общество” организират от 15.00 ч. кръгла маса на тема: Да бъдеш студент в чужбина. Българските студенти зад граница и чуждите студенти у нас.

От 14.00 часа Македонският научен институт организира конференция на тема: „Демокрация и защита на националните интереси в периода на преход. Отговорностите на науката и политиката”.

Македонският вицепремиер Ивица Боцевски ще бъде на работно посещение у нас по покана на министъра по европейските въпроси Гергана Паси. Предстоят му работни разговори с вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин, с министъра на правосъдието Меглена Тачева, с председателите на парламентарните комисии по външна политика и по европейските въпроси Соломон Паси и Младен Червеняков. Гергана Паси и Ивица Боцевски ще дадат съвместна пресконференция в 11.30 часа в МВнР.

Кметът на София Бойко Борисов ще присъства в 11 ч. на литургията по повод откриването на реновираното околно пространство около църковния храм „Свети Апостол Йоан Богослов” в ж.к. „Левски Г” в столичния район „Подуяне”.

Дискусия „Възможностите на оперативните програми в условията на световна икономическа криза” ще се проведе от 16.00 часа в БТА.

Ръководството на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” ще представи пред министъра на транспорта Петър Мутафчиев, представителите на браншовите организации и медиите работен отчет за взетите мерки за борба със „сивия сектор” в автомобилния бранш. Събитието ще се проведе от 13.30 часа в сградата на Министерството на транспорта, конферентната зала на петия етаж.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще даде от 12:30 ч. в МВнР брифинг за журналисти
. Той е посветен на предстоящата на 24 и 25 април т.г в София Среща на върха “Природен газ за Европа. Сигурност и партньорство”.

ДКЕВР ще проведе обществено обсъждане на проект на изменение и допълнение на Правила за търговия с електрическа енергия.

В 11 ч. в градината пред Народния театър „Иван Вазов” вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще открие фотоизложба, посветена на събитията около падането на Берлинската стена.

От 17.30 часа в Столична библиотека посланикът на Португалия ще направи дарение на литература на португалски език, състоящо се от 208 екземпляра и включващо речници, граматики, „История на португалската литература” (7 тома) и други.

Министър-председателят Сергей Станишев ще посети Ямбол, където ще вземе участие в тържествата по повод Деня на община „Тунджа”. По-късно премиерът и министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще открият филиал на Центъра за спешна медицинска служба в с. Тенево, който ще обслужва над 6 000 души от 13 села в общината.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков ще открие новата сграда на Пето РУ на МВР в Пловдив. Тържествената церемония ще започне в 15 часа.

22 април от 14.00 часа в зала №5 на община Благоевград по инициатива на Областният съвет по наркотични вещества Благоевград ще се състои учредяването на национална награда на името на Джованни Фалконе.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков ще направи първата копка на строежа на Второ РУ в Стара Загора. Церемонията ще се състои от 10.30 часа пред сградата на бившето Административно бюро в кв. “Железник”.
Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама