НОВИНИ


Сръбски генерали инспектираха границата с България

0 6323 19.07.2016
Сръбски генерали инспектираха границата с България
Ген. Любиша Дикович

Началникът на Генералният щаб на сръбската армия генерал Любиша Дикович и директорът на полицията Владимир Ребич са инспектирали военно-полицейските сили разположени по границата с България, предаде сръбското електронно издание „Novimagazin.rs”.


Сайтът се позовава на официално съобщение на сръбското Министерство на отбраната, в което се казва че генерал Дикович е извършил оглед на районите, в които са разположени частите, изпратени за спиране на притока на нелегални мигранти, проверил е условията за осъществяване на тяхната дейност и е запознал личния състав с промените във възложените им задачи.

Началникът на сръбският Генерален щаб е посетил районите на граничните пунктове "Връшка Чука" и Мокранйе". Според съобщението на военното ведомство, по време на обиколката генерал Дикович е бил придружен от генерал-подполковник Милослав Симович и генерал-майор Желимир Глишович.

Министерството на отбраната съобщава, че в ход е формирането на съвместни военно-полицейски сили, които да изпълнят новите задачи по охрана на границата с България, поставени от сръбското правителство.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама