НОВИНИ


Митов защити Борисов от нападките на Радан Кънев

0 4042 20.07.2016
Митов защити Борисов от нападките на Радан Кънев
Даниел Митов

Министърът на външните работи Даниел Митов отговори във Фейсбук на изказването на лидера на ДСБ Радан Кънев, който заяви, че само военният и външният министър са гаранти за членството ни в ЕС и НАТО, а премиерът подрива усилията им. Думите предизвикаха гневната реакция и на Бойко Борисов.


Митов заяви, че министър-председателят и всички министри работят ежедневно за това България да бъде пълноценен член на ЕС и НАТО.

"Българското правителство - министър-председателят и всички министри работят ежедневно за това България да бъде пълноценен член на ЕС и НАТО. Всички ние сме убедени, че участието ни в тези два наднационални формата разширява инструментите, възможностите и перспективите за реализирането на българския национален интерес. Внушаването на алтернативни пътища пред България, както и поставянето на евро-атлантическия ни избор във фокуса на вътрешнополитическата интрига, обслужва интереси, различни от тези на България. Демокрацията, сигурността и свободата не са патент на този или онзи политик, а споделеното вярване на моето поколение българи и непосредствена цел на българското правителство", написа Митов в соациалните мрежи.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама