НОВИНИ


Борисов: Руски изтребители започнаха да ни наближават, нищо добро не ни чака

5 14264 22.07.2016
Борисов: Руски изтребители започнаха да ни наближават, нищо добро не ни чака
Бойко Борисов

Много внимателно трябва да се говори по темата Турция. Много сме близко. Там има много изселници, много мюсюлмани има у нас. Светът е погълнат от огромен отрицателен заряд. Наказанието на лекоатлетите на Русия ще се отрази и на футбола. Ако съм оракул-бъдещото на света е лошо, много лошо. Това каза премиерът Бойко Борисов по НТВ.


Няма разумен политик, който да подкрепи военен преврат. Не е правилно. Валери Симеонов може да каже каквото си иска. Всеки се бори за електората си. За това и в нощта на преврата всички лидери в света го осъдиха. Неприемливо е да се стреля по цивилни сгради. Ние сме първите, които казахме да се внимава с ескалацията на насилие след преврата. Виждате, че сме разтревожени, защото ние сме не само външна граница на ЕС. Трябва да запазим баланс, въпреки арестите на съдии, учители и военни, няма как да го разбираме. Достатъчно се говори по темата.

 

Трябва да бъдем по-внимателни в изказа и да спазват ангажимента си за бежанската вълна. В тази трудна ситуация не може да не ни се отрази. Много по-тежко е състоянието по границите ни., усеща се раздвижване от другата страна. Движат се бежанци. Всеки ден у нас залавяме във вътрешността на страната по 150-200 човека. От споразумението на ЕС с Турция нищо не се изпълнява. Нищо добро не ни очаква. Армия, полиция и жандармерия са на границата и се готвим за тежък проблем. ЕС и Турция си говорят декларативно. Нищо не ни кара да сме по-ведри. Има тревога в Европа по отношение на всичко, което се случва. Конфликтът в Украйна и Крим също не е отшумял. Ние сме в петоъгълник, по-сложен от Бермудския.

 

Много ми е малък Соломон Паси да го коментирам. Искам Черно море да е транспортен коридор и място за добив на газ. Девоенизация на Черно море може да стане по линия на НАТО и Русия. Трябва да спрем първо ескалацията на напрежението. Отново започнаха руски самолети да ни наближават. Ние вдигаме двойка изтребители. Не всички от няколко дни вдигат самолети. Все по-тревожно става в Черно море.

 

Какво още каза Борисво вижте ТУК.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама