НОВИНИ


Д. Гяуров: 90 души от Турция са на заплата у нас - пренасят политиката на Ердоган

2 9576 25.07.2016
Д. Гяуров: 90 души от Турция са на заплата у нас - пренасят политиката на Ердоган
Димо Гяуров

„В Германия светската държава отстъпва. На родителите се казва да не правят на децата сандвичи със свинско, защото си разменят с другите, а имат мюсюлманчета в училищата. Момичетата не трябва да се обличат с по-къси поли. Държавата отстъпва на някакви средновековни правила”. Това каза пред НТ журналистът Иван Бакалов.


Димо Гяуров, бивш директор на НРС, допълни, че се обсъжда в големите столове да не бъде сервирано въобще свинско, за да не се дразнят децата с друго вероизповедание.

„В момента хората се шегуват, че амок е новото подразделение на „Ал Кайда”. Има „димна завеса” в германските медии – пускат, например, името „Давид”, вместо „Али” (*бел.ред. – става дума за нападателя в Мюнхен), за да прикрият мюсюлманското име. Пускат, че е десен почитател на Брейвик. Това е преекспонирано. Една от причините за това е, че в Германия има 10 милиона мюсюлмани, приеха още милион и половина за последната година. Не искат да се създават настроения. Второ – според тях не трябва да се обвинява религията”, коментира журналситът.

„Имаме 90 души в мюфтийството у нас, изпратени от Турция, които са на заплата от Турция. Те са с дипломатически статут. Чужда държава контролира вероизповеданието на нашата територия. Доколкото имаме опасения, че в Турция може да придобие един друг образ, радикален, политиката може да се пренесе тук чрез тези 90 човека”, заяви от своя страна Димо Гяуров.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама