НОВИНИ


Следователят Атанасов съди „Труд” за клевeта за 100 хил. лева

0 4322 26.07.2016
Следователят Атанасов съди „Труд” за клевeта за 100 хил. лева
Бойко Атанасов

Следователят Атанасов съди „Труд” за клевeта за 100 хил. лева. Главният прокурор Сотир Цацаров, шефът на прокурорската етична комисия Ясен Тодоров, бизнесмените Иво Прокопиев, Саша Безуханова и журналисти, са повикани за свидетели по дело за клевата, заведено в Софийския районен съд от следователя Бойко Атанасов.


Делото е наказателно от частен характер, а повод за него е материал във в. „Труд” от 20 март 2016 г. под заглавие „Истинското лице на следователя на олигархията”, в която Бойко Атанасов е описан като участник в организирана престъпна група, която обслужва олигархията, De Facto Legal”.

Публикацията е подписана от Стефан Николов, който не е пестил критики за следователя. Но е пропуснал  да поиска мнението му  преди отпечатване на материала.  Атанасов е предявил  иск от 100 000 лева срещу автора за моралните  вреди, които е претърпял от „безотговорните квалификации”  по негов адрес.

Като конкретен повод за  завеждане на делото , следователят сочи  становището на етичната комисия на прокуроската колегия на ВСС от 17 юли 2016 г., в която се казва, че  Бойко Атанасов притежава необходимите качества, за да кандидатства за длъжността ръководител на Софийска градска прокуратура (СГП), но  нравствеността му е поставена под  съмнение заради на публикацията на Стефан Николов .
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама