НОВИНИ


Константинов: Ген. Борисов срещу ген. Румен Радев на балотаж за президент, първият печели

7 14482 31.07.2016
Константинов: Ген. Борисов срещу ген. Румен Радев на балотаж за президент, първият печели

Очаква ни генералска битка на 6-ти ноември – между ген. Бойко Борисов и ген. Румен Радев Такава прогноза направи в предаването „Събуди се с Георги Любенов” по БНТ проф. Михаил Константинов.


Той бе категоричен, че трябва да слушаме както ГЕРБ, така и шефа на левицата и обясни, че двамата са дали профил, който еднозначно определя двамата кандидати.

 

Проф. Константинов прогнозира резултат 55% на 45%  за ген. Борисов на 13-ти ноември, когато е датата на балотажа. 

 

На въпрос изкушен ли е Георги Първанов за президент, според проф. Константинов лидерът на АБВ няма никакъв шанс.

 

„Добре е да ни чуе”, заяви проф. Константинов и обясни, че Георги Първанов няма законово право да се кандидатира. Според проф. Константинов Първанов не е чак толкова популярен и за негово добро ще е да не се кандидатира и да запази авторитета, който все още има.

 

Проф. Михаил Константинов изтъкна, че премиерът Бойко Борисов е единствената личност, която има шанс още на първи тур да спечели, но излиза силна патриотична кандидатура.

 

По думите му е възможно и Реформаторският блок да издигне собствена кандидатура. Освен това проф. Константинов не изключи и възможността лидерът на „Движение 21” – Татяна Дончева да се издигне сама. „Тя също е силна кандидатура, макар и с по-малък резултат”, коментира математикът. Освен това проф. Константинов изтъкна още, че в битката на първи тур влизат и имената на Жорж Ганчев и това на Слави Трифинов.

 

„Толкова много хора ще бъдат на първи тур, че няма как някой да вземе половината от гласовете”, заяви проф. Константинов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама