НОВИНИ


Хиляди скандират в Берлин: Меркел да си ходи

0 6302 31.07.2016
Хиляди скандират в Берлин:  Меркел да си ходи
Ангела Меркел

Няколко хиляди души в Берлин скандират: „Меркел да си ходи“, предаде „Руптли”.


През март и май отново имаше протести, които се проведоха под същото мото. А основната причина за недоволството срещу канцлера е политиката ѝ по въпроса с бежанците.

 

Социологическо проучване, публикувано в събота, показва, че мнозинството германци не са съгласни с мнението на Меркел, че страната ще се справи с миграционната криза - 66%, уточнява НТВ.

 

Въпросът към тях бе зададен така: „Как се отнасяте към това, че Меркел на фона на големия брой мигранти и необходимостта от тяхното приемане и настаняване, е казвала много пъти: Ние ще се справим с това?".

 

Другият въпрос в допитването е свързан с опасността от терористични нападения. Германците вече не искат да пътуват с обществения транспорт и да посещават развлекателни мероприятия заради страх от терористични нападения.

 

Около 14% от германците признават, че през последните три месеца са се отказали от пътувания с обществения транспорт, автобуси и влакове заради заплахата от терористични нападения. Още толкова – 14% – са заявили, че вече избягват концерти и масови събирания по случай различни празници. Други 14% не се появяват на места, където има масово струпване на хора.

 

Три четвърти от запитаните признават, че смятат за абсолютно вероятно извършването на нови терористични актове от екстремистката организация ИДИЛ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама