НОВИНИ


Развяха българското знаме в олимпийското село

0 4196 02.08.2016
Развяха българското знаме в олимпийското село

Българският трибагреник бе издигнат на специално церемония в олимпийското село, съобщава bgolimpic. По традиция представителите на всички държави с участие в игрите се приветстват с „Добре дошли“ от домакините в точно определено място от международната зона на селището.


Родният трибагреник се развя малко след 18 ч. местно време (полунощ срещу вторник българско) пред погледите на наши спортисти, треньори и официални лица от делегацията, присъстваха и представители на Гренада, Таджикистан и Виетнам, очакващи техните церемонии.

Сред официалните лица бяха Белчо Горанов – генерален секретар на БОК, кметът на олимпийското село г-жа Жанет Аркаин – спечелила бронз от Атланта 1996 и сребро от Сидни 2000 в баскетбола, участвала на 4 поредни олимпиади от 1992 до 2004 г. и др.

Церемонията включваше изпълнение на бразилски танц символизиращ природата, джунглата и темперамента на страната-домакин, олимпийския химн, след което прозвуча българският химн и гвардейци издигнаха родния трикольор. Официалните лица си размениха подаръци, като Белчо Горанов връчи на кмета на селото българското лъвче талисман на BG Team.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама