НОВИНИ


Спират парите на сирийците, обвинени у нас за тероризъм

0 3991 03.08.2016
Спират парите на сирийците, обвинени у нас за тероризъм

На днешното си заседание правителството одобри промените в Списъка на физическите лица, юридическите лица, групите и организациите, спрямо които се прилагат мерките по Закона за мерките срещу тероризм.


Целите на Закона са предотвратяване и разкриване на действия на физически и на юридически лица, на групи и организации, насочени към финансиране на тероризма, и се постигат в основната си част чрез блокиране и забрана за предоставяне на финансови средства и активи и на икономически ресурси.

По предложение на Главния прокурор на Република България в раздел ІІІ – за лица, срещу които е образувано наказателно производство за тероризъм и/или финансирането му, за набиране или обучаване на отделни лица или групи от хора с цел извършване на тероризъм, както и за излизане или влизане през границата на страната и незаконно пребиваване с цел участие в тероризъм, се включват Алмоаммад Абдулхамид, Ал Абдалах Фади и Ал Фанди Ясим. Те са обвиняеми по първото дело за тероризъм у нас, на което не беше дадено ход, тъй като защитата на тримата поиска да им бъде предоставен превод на арабски на всички документи по делото.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама