ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 27 април

0 3871 26.04.2009
Предстоящо на 27 април

Премиерът е на официално посещение в Москва; работниците от „Кремиковци” отново излизат на протест.



Министър-председателят Сергей Станишев ще открие Българската национална търговско-промишлена изложба, която е част от програмата за отбелязване на Годината на България в Русия. В комплекса „Гостиный двор” ще бъде най-мащабното досега представяне на експортния потенциал на България в чужбина. В Москва Сергей Станишев ще има среща с българската общност в Руската федерация и ще изнесе лекция за „Българо-руският диалог в контекста на европейската идея” пред Дипломатическата академия към Министерството на външните работи. Петнадесет фирми и четири сдружения - Българска асоциация за информационни технологии, Българска асоциация на софтуерните компании, Асоциация за телекомуникации ще участват със щандове в изложбата и с презентации на форума.

Работниците от „Кремиковци” отново ще излязат на протест
, заради неясната съдба на комбината и неизплатените си заплати. В 8.00 ч. протестиращите ще тръгнат от „Кремиковци” към площад „Александър Невски”. След това шествието на протестиращите металурзи ще тръгне към Министерство на икономиката и енергетиката и сградата на Народно събрание.

Главният прокурор Борис Велчев и ръководителят на Върховната федерална прокуратура на Германия ще дадат пресконференция
от 12.00 часа в залата на Върховната касационна прокуратура в Съдебната палата.

От 9.00 часа в зала 6 на хотел „Радисън” ще започне представянето на сборник по външна политика „България в Европа и света”.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Джо Пол Фрийман
от 9.30 часа.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу бившия директор на НЗОК Бойко Пенков от 10.00 часа.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото за убийството на Милчо Бонев – Бай Миле

Симпозиум с международно участие на тема „Медицинско третиране на химични и биологични поражения” ще бъде открит в 9.00 ч. в Аулата на Военномедицинска академия.

От 11.00 часа в „София прес” ръководството на БНД ще даде пресконференция.

Национален форум за науката ще се състои в БАН. Пленарното заседание ще започне в 14.30 часа в Големия салон на БАН.

От 11.00 ч, в залата на Българска стопанска камара ще се състои официалната церемония по връчване на годишните награди на камарата за принос в развитието на българската икономика - "ИН-5".

От 11. 30 часа в Академичната зала на Техническия университет – София ще бъде подписан договор за учредяване на обща специалност в областта на компютърните науки с Факултета по математика и информатика на СУ "Св.Климент Охридски".

От 16.30 часа в МС вицепремиерът по управление на еврофондовете Меглена Плугчиева ще се срещне с главния федерален прокурор при Върховния федерален съд на Германия проф. Моника Хармс.

От 14.00 часа в „Червената къща” ще се проведе прожекция и дискусия на филма „Случаят Борилски”. Филмът е документален разказ на скандалното дело за убийството на Мартин Борилски.

Агенцията за енергийна ефективност и и УНСС ще подпишат рамково споразумение за сътрудничество за срок от пет годиини от 14.00 ч. в сградата на УНСС в Студентски град.

Организационен комитет на Фестивала на българското образование ще проведе пресконференция от 10.00 в пресклуба на БТА.

Пресконференция на тема „Новите мерки на Европейския съюз срещу прането на пари и разрастване на контрабандата в България” ще се проведе от 12.00 часа в пресклуба на БТА.

От 13.00 в пресклуба на БТА сдружение "Интелектуална собственост" ще проведе пресконференция, на която ще представи своите цели и задачи.

Кръгла маса на тема: "Преход от партийна към гражданска демокрация" ще се състои от 14.30 часа в БТА.

От 19.30 часа в столичната зала „България” ще започне осмия концерт на „Златен цикъл на симфониците”, организиран от Българското национално радио.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще посети новосформираното съвместно предприятие „БДЖ – Булвагон” АД, гр. Дряново. Преди това министър Петър Мутафчиев ще разговаря с кмета на град Габрово Томислав Дончев. Срещата ще се състои в сградата на общината от 10.00 часа, а след нейното приключване се предвиждат кратки изявления. В град Трявна. Петър Мутафчиев ще проведе среща с кмета на града Драгомир Николов и ще посети жп гара Трявна.

Лидерът на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев ще се срещне с обществеността в Пловдив. Срещата ще премине под мотото „Не на корупцията” и ще се състои от 18.00 ч. в зала „България” на Международения панаир в града.

В Люксембург ще се проведе редовното заседание на Съвета на министрите на Европейския съюз “Общи въпроси и външни отношения”. Българската делегация ще бъде водена от заместник министър-председателя и министър на външните работи Ивайло Калфин.
Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама