ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 28 април

0 4088 27.04.2009
Предстоящо на 28 април

Президентът Първанов провежда консултации за съставяне на Централната избирателна комисия за избирането на 41 НС; кремиковските работници отново протестират; официално откриват Фестивал на българското образование.



В 10.00 часа президентът Георги Първанов ще проведе консултации с парламентарно представените партии и коалиции за съставяне на Централната избирателна комисия за избирането на 41 Народно събрание.

В 15.00 часа на церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще връчи орден “Стара планина” – първа степен, на Фернандо Ариас Гонсалес.

В 11.00 часа в сградата на Националната онкологична болница официално ще бъде пуснат в експлоатация нов апарат за лъчелечение с кобалт в Клиниката по лъчелечение в болницата. Поканен е и министърът на здравеопазването Евгений Желев.

В 9.00 часа шествието на кремиковските работници ще е пред храм-паметник „Св. Александър Невски” за пореден протест.

В 9.00 часа столичният кмет Бойко Борисов ще открие Единен информационен център за граждани към Центъра за градска мобилност.

В 9.30 часа в хотел „Шератън” ще започне форум на тема: „Държавни политики и възможности за бизнес във времена на криза: международни и национални модели”. Организатори са Програмата на ООН за развитие в България, Българската банка за развитие и Българската мрежа на Глобалния договор. Участие ще вземе и зам.минситъра на икономиката и енергетиката Нина Радева.

В 9.30 часа в Информационния център на Представителството на Европейската комисия в България ще бъде проведена пресконференция за представяне на доклада: „Това вече е един различен “Източен блок”: Новите страни членки на ЕС като автори на дневния ред в разширения Европейски Съюз”

В 10.00 часа в Културен дом „Красно село” ще се проведе заседание на Националния съвет на Съюза на демократичните сили.

В 10.00 часа в сградата на ДКЕВР ще се проведат открити заседания за разглеждане на доклади за Определяне на преференциална цена на електрическа енергия, произведена чрез нисконапорни (осови и капланови) одноелектрически централи и руслови централи; Заявления за утвърждаване на цени за пренос на природен газ през газоразпределителната мрежа, цени за снабдяване с природен газ и цени за присъединяване на потребители към газоразпределителната мрежа на "Газоснабдяване Враца" ЕАД, "Овергаз Запад" АД, "Кожухгаз" АД и "Монтанагаз" АД.

В 11.00 часа в Централното фоайе на НДК ще бъде официално открит Фестивал на българското образование.

В 10.30 часа в зала „Сердика” на Министерството на държавната администрация и административната реформа ще бъдат отворени и договаряни ценовите предложения на кандидатите, допуснати до участие и поканени да представят първоначални оферти по процедурата за „Изработка и доставка на изборни бюлетини и книжа за изборите през 2009 г.”.

В 11.00 часа в Техническия университет ще бъдат представени двата български отбора, които ще вземат участие в инициативата Shell Eco-marathon, която се провежда под патронажа на Министерството на транспорта.

В 11.00 часа в сградата на ДКЕВР ще се проведе обществено обсъждане на проект на решение относно утвърждаване на цени за пренос на природен газ през газоразпределителната мрежа, цени за снабдяване с природен газ и цени за присъединяване на потребители към газоразпределителната мрежа на "Овергаз Юг" АД.

В 14.00 часа в сградата на Главна дирекция „Охранителна полиция” министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще връчи сертификат за предоставяне на компютърна техника на Министерството на вътрешните работи.

В 14.00 часа в МРРБ ще се проведе първото заседание на Организационния комитет за провеждането на 40-то Международно рали „България – 2009”.

В 14.00 часа състав на Софийски районен съд ще заседава за втори път по наказателно дело от общ характер, заведено срещу Красимир Горсов.

В 14.00 часа в централата на НДСВ партията ще даде брифинг по актуални политически въпроси.

В 9.30 часа в зала „Арена” на хотел „Арена ди Сердика” ще се проведе дискусия на тема: „Младите – защо да гласувам?“. Организатори са Представителството на Европейската комисия в България и РФИ България.

В 11.00 часа в „Червената зала” на Център за Култура и дебат „Червената къща” ще се проведе дискусия на тема „Среща между поколенията – нови форми на общуване” по повод на Европейския ден на солидарността между поколенията.

В 12.00 часа в „София прес” Национална асоциация по биогорива в България ще даде пресконференция на тема: „Държавата позволява на петролните компании да диктуват политиката за биогоривата в България”.

В 14.00 часа в конгресната зала на хотел „Кемпински –Зографски” ще се проведе тържествената сесия на Ротари Интернешънъл. В конференцията ще вземат участие Кирчо Атанасов - заместник-министър на Образованието и науката, Ширин Местан - председател на Държавната агенция за закрила на детето, д-р Иван Костов – директор на ОАГБ „Шейново”.

В 15.00 часа в УНСС ще се проведе публична лекция на министъра на правосъдието Миглена Тачева на тема: „Правосъдие в името на народа”.

В 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се пресконференция на Българската асоциация на регионалните медии.

В 18.00 часа в Джаз клуба на Столична библиотека ще бъдат връчени наградите в третия Национален конкурс за поезия „В полите на Витоша”, организиран от Столична община.

В 18.00 часа в Овалната зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе Международен семинар на тема: „Културата, като ресурс за регионално развитие”.

В 19.00 часа в зала „Гъливер” на Центъра за култура и дебат „Червената къща” ще се състои среща на лидера на ДСБ Иван Костов с журналисти. Темата на дискусията е „Икономическите предизвикателства пред България в условията на криза”.

В 19.00 часа в хотел „Радисън” ще бъде представена книгата „Лили Иванова Истината”.

В 10.00 часа в зала “Тракия” на хотел “Тримонциум” се открива Втората среща на Балканския съюз на жените в занаятите с участието на партньорски организации на Балканското бюро за подпомагане на средното съсловие от Албания, България, Косово, Македония, Сърбия и Черна гора.

Frognews.bg

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама