НАРОДЕН ГЛАС


СКАНДАЛ! Майката на трънския кмет плаши със смърт свидетелка

0 6538 09.08.2016
СКАНДАЛ! Майката на трънския кмет плаши със смърт свидетелка
Станислав Николов

”Помогнете ми, бе хора!”. Така изплака пред Фрог свидетелката по делото срещу трънския кмет Станислав Николов, който удари с джипа си невръстния Ивайло. Майката на кмета заплашвала със смърт Любка Георгиева и семейството й. Изкрещяла й, че до петък ще бъдат ликвидирани и тя, и децата й.


Кметската майка срещнала Любка на железния мост в града и започнала да сипе обиди и мръсни думи по адрес на свидетелката. Накрая и заявила в прав текст, че кметското семейство има ресурси и пари и ще направи всичко възможно да затрие и Любка, и цялото и семейство.

Любка Георгиева е подала поредната жалба в полицейското управление. "Помогнете ми, бе хора", проплака няколко пъти свидетелката. Тормозът над свидетелите от кмета на Трън продължават. Отново е ред на премиера Бойко Борисов да вземе решение. Преди време министър-председателят се разграничи от действията на Станислав Николов. „Не искам да чувам и виждам кмета на Трън”, каза премиерът Борисов. „Когато разбрах, помолих главния прокурор, разбра ме, прехвърли делото от Трън в Перник и ще се проведат отново всички възможни експертизи. Когато говорих с главния прокурор, той ми каза, че делото вече му е на бюрото и го препраща на друго място”, посочи той. „Много се подразних, като слушах как кметът на Трън обяснява как щял да съди телевизии и нямало да говори. Първо, ти си публична фигура, когато те питат, ще излезеш и ще кажеш какво мислиш, а не след 5 дни да обясняваш кой е луд и кой не е. На всеки може да му се случи някаква неприятност на пътя. Посипи си главата с пепел, иди при тази жена, направете всичко възможно. И партията щеше да даде пари за лечението на детето. Не искам да го чувам и да го виждам”, каза още премиерът.

Явно кметът на Трън ще продължи да тероризира неудобните свидетели и хора в града, докато го управлява. Кметът на Трън е и в тежък конфликт на интереси. За 37 000 лева е пазарувал от магазина на майка си. Ние дадохме тогава сигнал до Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси. Но чак когато Филип Златанов падна ни обърнаха внимание и получихме писмо, че е установен конфликт на интереси. Но кметът си е на мястото, а той няма право да заема този пост,  щом има конфликт на интереси, свидетелства пред Фрог нюз общинският съветник от "Трънчани за Трънско" Десислав Банков.

Припомняме, че инцидентът с детето се случва на 13 ноември 2015 г. Тогава кметът на Трън Станислав Николов блъска с джипа си 6-годишно дете, което отива на училище. Катастрофата става срещу училището, където отива и кметът, за да остави своето дете там. Той спира автомобила – „Фолксваген“, модел „Туарег“, да изведе детето си. Дори не разбира, че е направил катастрофа, докато не чува стон под колата. Ивайло оцелява, но е без далак и с половин черен дроб.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама