Хладилникът е новата заплаха за човека. Ако не спазваме елементарни правила, разбира се. Хляб в камерата? Забранено! Лекарите продупреждават, че на студено тестените изделия и особено хляба развъжда опасни бактерии, съхне и губи вкусовите си качества.
Това бише The Daily Mail, позовавайки се на последни медицински изследвания. Дръжте хляба на сухо и проветриво място. Дори да е твърд, той ще остане вкусен и полезен.
Забранява се и държането на лук в хладилника. Първо умирисва всичко останало, а освен това губи вкюс, витамини и придобива вредни вещества. Същото се отнася и за чесъна.
Внимание! Ниските температури са противопоказани за доматите. Те нямат място в хладилника. В него те губят вкуса си, а сърцевината им се втечнява. За тях е полезна стайната температура. Ако не са съвсем узрели – сложете ги на слънце. След няколко часа са готови за салата и пряка консумация.
Динята също не обича „зимата” в хладилника. Ако сте я срязали и трябва да я съхраните – увийте я с фолио. Иначе се пълни с лоши бактерии и поема от миримите на другите продукти.
Дори тортите не трябва да са на студено. Освен тези с много крем и сметана. И те губят от вкуса си, но поне ще се запазят няколко дена. След това са негодни.
Лукарите предупреждават, че все повече болести тръгват от неправилно съхранявани в хладилника продукти. Те се пълнят с бактерии, които се предават чрез устата и ръцете. Изглежда пресилено, но се оказва много опасно.
Бирата и бялото вино обаче си плачат да са на студено. Особено през август...